• 瀏覽: 2,039
  • 回覆: 12
銀紙一樣越黎越多,購買力越黎越低,物價越黎越貴,有錢人越黎越有錢,建築成本越黎越貴,城市配套越完善,地價自然越貴,從未逆轉。

我人工冇減過仲加左,存款又越黎越多,依家仲要個個月收息,所以中產既存款越滾越多,偏偏呢班人就係樓市既核心羣組,唔升都偷笑,仲話跌。

估計d冇實力業主被淘汰後,上車機會便隨住消失。

逢帖必膠

引用:
原帖由 豬頭BB 於 2022-9-23 09:18 發表
逢帖必膠
聽到我d真話,黑淡無言以對

導演叫唱淡呀.....

收返你個飯盒.

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-9-23 09:15 發表
銀紙一樣越黎越多,購買力越黎越低,物價越黎越貴,有錢人越黎越有錢,建築成本越黎越貴,城市配套越完善,地價自然越貴,從未逆轉。

我人工冇減過仲加左,存款又越黎越多,依家仲要個個月收息,所以中產既存款越滾越多,偏偏呢班人就係樓市既核心羣組,唔升都偷笑,仲話跌。

美國大力加息,回收印出來的錢,重話晤會消失!

見到呢個post 就感受到香港的言論自由……………的壞處!

引用:
原帖由 虎榮 於 2022-9-23 10:25 發表

美國大力加息,回收印出來的錢,重話晤會消失!

見到呢個post 就感受到香港的言論自由……………的壞處!
美國好快變阿根廷,買捲厠紙要抬一斤銀紙😂

樓既價值係抗通脹,不是炒賣

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-9-23 09:15 發表

好快你袋個d就轉到我袋

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-9-23 10:32 發表

美國好快變阿根廷,買捲厠紙要抬一斤銀紙😂
無噤快, 起馬要等10年以上,爛船三分釘。

除左第一果無大問題外,其他阿2,3…………都會大問題!

可以印就自己可以回收.
望下虛幣,股,匯,金邊樣唔係跌左.
全世界消費差左都係銀紙流動性少左.

係去哂英國丫 7頭

林鄭 波哥 之前講過  xx發展後 香港人將來能住大d  香港人不會突然變富有起來情況下 而香港人又能住大d  是否已講左香港樓價將來會下跌??政府政策方針已轉??

所以居屋賣得平,比基層淡住。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]