• 瀏覽: 7,152
  • 回覆: 30
海景私樓劈到咁....

市場彌漫加息氛圍,長時間放盤物業於加息前,累減近「五球」沽貨。世紀21奇豐物業馬鞍山市中心分行經理張翠珊表示,該行新近錄得馬鞍山迎濤灣成交,單位為B座高層H室,實用面積737平方呎,3房2廳間隔,座向西北享海景,放盤達1年半,原叫價1,400萬元,其間累減達482萬元,最後以918萬元成交,減幅高達34.4%,實用面積呎價12,456元,創屋苑今年來的呎價新低。
據了解,原業主於2010年10月以544.7萬元購入上址,持貨12年至今沽售,帳面獲利373.3萬元,單位期內升值69%。

https://ps.hket.com/article/3359 ... 82萬 呎價1.2萬 創屋苑今年新低?

劈3成半,越劈越低,要劈得比人深先可以逃生

就算層樓供完 舊年同今年個價都差好遠 趁仲有好價依家就要食糊

引用:
原帖由 Tia最高 於 2022-9-22 22:44 發表
海景私樓劈到咁....

市場彌漫加息氛圍,長時間放盤物業於加息前,累減近「五球」沽貨。世紀21奇豐物業馬鞍山市中心分行經理張翠珊表示,該行新近錄得馬鞍山迎濤灣成交,單位為B座高層H室,實用面積737平方呎,3房2廳間隔,座向西北享海景,放盤達1年半,原叫價1,400萬元,其間累減達482萬元,最後以918萬元成交,減幅高達34.4%,實用面積呎價12,456元,創屋苑今年來的呎價新低。
據 ...
高層無遮擋全海景都係萬二蚊一呎, 以前地產AA會同你講,呢D盤好少放出,賣一間少一間。

華茂樓,係咁上下啦! 從來唔會沾口呢個發展商的樓!
佢喜歡的話叫2億都可以的!所謂減價冇乜意思, 如果係蝕讓482萬又唔同!
呢個盤貴極都係1100萬左右!

引用:
原帖由 nnes 於 2022-9-22 23:18 發表
佢喜歡的話叫2億都可以的!所謂減價冇乜意思, 如果係蝕讓482萬又唔同!
咪係,之前叫1400萬真係癲咗,而家業者先正常返

人踩人

下一站九千

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-9-23 00:02 發表
下一站九千
年尾有機會

都話馬鞍山追跌

引用:
原帖由 nnes 於 2022-9-22 23:18 發表
實用面積呎價12,456元,創屋苑今年來的呎價新低。

附近環境幾好,冇睇過樓,估唔到減咁多,還是不嬲都係呢d價,還是之前開高咗?要開始留意下。

真係驚走唔切?

引用:
原帖由 Tia最高 於 2022-9-22 22:44 發表
海景私樓劈到咁....

據 ...
重係貴

引用:
海景私樓劈到咁....

據 ...
位置景色均一流,今年走到仲有肉食,明年走衹可以啃骨了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]