• 瀏覽: 2,501
  • 回覆: 10
+2
我只係欠 210萬  
每月 由7月 份  的  2562元 利息  升到  九月的 4010元利息
即 升了 4010元- 2562元 = 1448元  

如果欠 800萬 大 約係俾 1448/2 * 8= 5700元  即大約 5000元啦  

一般人 係大約 欠 300萬 至 600萬
300 萬即  左 約2000元利息  七月 同九月比較  
600 萬 即  左 約 4300元利息 七月 同九月比較

我呢條數未計 今日聯儲局 加息 , 如果一加P , 條數就你地自己諗

附件

SharedScreenshot.jpg(110.97 KB)

唔好用 八月 同 九月比較呀 ,  咁係無意義的

唔係八九月比較,同上一次比較!唔通同十年前比較?乜思維?

引用:
原帖由 himhim68 於 2022-9-22 15:12 發表
我只係欠 210萬  
每月 由7月 份  的  2562元 利息  升到  九月的 4010元利息
即 升了 4010元- 2562元 = 1448元  

如果欠 800萬 大 約係俾多 1448/2 * 8= 5700元  即大約 5000元啦  

一般人 係大約 欠 300萬 至 600萬
300 萬即  多左 約2000元利息  七月 同九月比較  
600 萬 即  ...
其實買得樓就預咗供幾多架啦,冇理由會三釐就供唔起掛⋯

引用:
原帖由 raywing86 於 2022-9-22 15:50 發表
唔係八九月比較,同上一次比較!唔通同十年前比較?乜思維?
依家 同  7月 比較  ,
事實係我俾多 左1500元息  
只係欠 210萬  

你溝條女駛 唔駛 話 差 二個月 就差 好多年齡 , 係金魚佬

你應該用每百萬每厘嘅分別
唔係自己供款利息嘅分別
仲有應該係每日幾蚊唔係每月幾蚊

引用:
原帖由 himhim68 於 2022-9-22 16:34 發表

依家 同  7月 比較  ,
事實係我俾多 左1500元息  
只係欠 210萬  

你溝條女駛 唔駛 話 差 二個月 就差 好多年齡 , 係金魚佬
人地計供款總額,你就走去計利息

引用:
原帖由 2015加25 於 2022-9-22 17:00 發表
你應該用每百萬每厘嘅分別
唔係自己供款利息嘅分別
仲有應該係每日幾蚊唔係每月幾蚊
每咩日姐
銀行係月結, 不如講每秒幾多息啦
好少好少呀 好平呀
依家即刻買樓啦 ,  有生意有佣金呀

只係加8分1厘啫,無痛感

引用:
原帖由 himhim68 於 2022-9-22 17:30 發表

每咩日姐
銀行係月結, 不如講每秒幾多息啦
好少好少呀 好平呀
依家即刻買樓啦 ,  有生意有佣金呀
你自己問人何來每月幾蚊..
問你係咪睇錯左每日幾蚊.

唔喜歡.. 咪話你知係呀加左息每個月唔只幾蚊呀..

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]