• 瀏覽: 33,495
  • 回覆: 138
+2
渣哥打算問毛記公司買返49%嘅股份,但毛記開價驚人搞到渣哥話佢無能為力承擔開價更加接受唔到點解會比起18年貴咗幾倍
當年毛記收購49%股份只用咗250萬,今時今年渣哥想用相同價錢買返自己49%股份竟然可以貴幾倍?

呢啲股份係點樣定價?公司自由開價定係計佢市值㗎?
渣哥話毛記已經兩年冇參與渣哥嘅營運,即係毛記兩年嚟都係坐享其成?咁都幾著數喎!
渣哥仲話如果唔可以順利達成共識唔排除集體辭職!
琴日毛記升完42%之後今日反插28.4%,琴日升完都唔夠佢今日蒸發呀
做人唔好咁大貪,見有肉食就咬住唔放小心兩敗俱傷呀!

如果唔係咩叫錢搵錢

正人渣

應該希專業人士估價,用翻當年嘅價錢買當然無可能。但賣家開天殺價擺明就係唔想賣囉,人渣哥有咩好嘈?

引用:
原帖由 三碌木 於 2022-9-21 17:53 發表
應該希專業人士估價,用翻當年嘅價錢買當然無可能。但賣家開天殺價擺明就係唔想賣囉,人渣哥有咩好嘈?
估乜都冇用!大渣哥係私人公司,股權轉讓,價格係雙方傾出黎,一個堅持唔到價唔賣,乜嘢專業估價都冇用

.只怪自己上錯賊船

狗咬狗骨

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2022-9-21 17:06 發表
渣哥打算問毛記公司買返49%嘅股份,但毛記開價驚人搞到渣哥話佢無能為力承擔開價更加接受唔到點解會比起18年貴咗幾倍
當年毛記收購49%股份只用咗250萬,今時今年渣哥想用相同價錢買返自己49%股份竟然可以貴幾倍?

渣哥話毛記已經兩年冇參與渣哥嘅營運,即係毛記兩年嚟都係坐享其成?咁都幾著數喎!
渣哥仲話如果唔可以順利達成共識唔排除集體辭職 ...
毛記只係股東 . 責任就係分錢 . 公司冇決策權 ..

渣哥只要做到盤數冇錢賺 . 咪唔使分錢俾毛記囉 ...

呢 D 甘賤既枝量 . 渣哥會唔識咩 . 咪講笑啦 ..

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-21 18:09 發表

毛記只係股東 . 責任就係分錢 . 公司冇決策權 .. n

渣哥只要做到盤數冇錢賺 . 咪唔使分錢俾毛記囉 ...

呢 D 甘賤既枝量 . 渣哥會唔識咩 . 咪講笑啦 ..
你説的正確,但似乎渣哥想買番嗰49%,用呢個品牌擴充

可能佢哋覺得生意巳走出谷底,想飛甩毛記呢!而毛記睇通左佢嘅意圖,咪咬佢一口囉

呢個係唯一解釋

引用:
原帖由 日照雷門 於 2022-9-21 18:10 發表

你説的正確,但似乎渣哥想買番個49%,用呢個品牌擴充
直接將舊公司停止運作 . 開一間新就得啦 ..

返正佢兩公婆賣既 . 就係佢自已兩公婆 ..

Awesome and interesting article. Great things you've always shared with us. Thanks. Just continue composing this kind of post. https://www.njmcdirect.win/

係有料既話自己開過間囉

世界就係甘唔公平,唔識計數都可做老闆,吹吓

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2022-9-21 17:06 發表

渣哥仲話如果唔可以順利達成共識唔排除集體辭職 ...

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2022-9-21 18:20 發表

新品牌 , 叫人渣哥 , 或者小環魚旦 .

甲由又點會認錯 .

再出幾日廣告 , 大渣哥暫停營業 , 直至另行通知 .
渣哥及大渣哥是否有三間?我一次都未幫襯過!所以唔太清楚!

要知道,當係有三間,要重新set up 過三間,裝修,按金上期,連開業過度期,至少都五、七百個bor,仲唔確保好生意過現在幾間。

而現有的若結業,因為有未完成租約及遣散費等,應該冇錢可以攞走!

重開條數冇著數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]