• 瀏覽: 51,851
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
+18
引用:
原帖由 ch_margaux 於 2022-9-13 09:34 發表
又話笑住收樓,入伙即賺一球? @景天仔

LP6 仲有間380尺嘅59x
啱啱入手11期一房即坐,不過已幸福過海因好多。

引用:
原帖由 gogo糕 於 2022-9-13 18:59 發表
樓市最後一樓稻草 會唔會係海因
似係TKO 凱柏,屯門青山花園 及 粉嶺馬屎埔花園。

等入伙盤,邊一個蝕得最多 (以%計) ?

好好一塊地,開咁嘅則兼公屋式設計,一副好牌就咁糟蹋了。剩下個1000多個單位,起碼要減價4成,否則都好難賣。最慘一班買家,令人同情。

引用:
原帖由 onlee2004 於 2022-9-14 09:28 發表

淨係個位置已經唔掂,食正環保大道噪音

加食塵

後面浚瀅多謝佢

行去康城站起碼20分鐘,有蓋天橋駁對面擬建體育館、首都都唔知有冇
你咁講,連峻贏都不如了?

引用:
原帖由 公園熱情的魚蛋 於 2022-9-14 12:24 發表
二百幾呎6球,咁都買
我都唔明,旁邊峻贏有件2房都係59x萬,仲係市場浮游緊。

引用:
原帖由 jon_jon 於 2022-9-14 13:29 發表

你真係吹得就吹,6分鐘講到20分鐘
https://youtu.be/WK5lkw26EzE
6分鍾應該可以,不過要冬天或後生仔行得快。
20分鍾也有可能,夏天或老人家真係要嘅。
拉勻13分鐘合理D。

海因真係好大穫 😭

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2022-9-14 18:54 發表

樓都未收點收租
NFT 月餅都可以賣幾萬一個,海因NFT 納米屋月屋3萬沒問題的。

引用:
原帖由 BayernDortmund 於 2022-9-15 14:55 發表

就當你海因有特權唔使俾印花稅
賣樓唔使畀佣
個間16 A5 賣到630萬咩
呎價22.2k
就算帳面輸一半又如何,一日唔賣都冇蝕,總之自住穩贏啦!

引用:
原帖由 shichendao 於 2022-9-15 17:26 發表
呢個盤令到樓市雪上加霜死多幾錢重, 
已買的再坐一會吧,不過呢一會可能喺二十年.
廿年好快過,自住冇問題 !!

引用:
原帖由 shichendao 於 2022-9-15 17:54 發表

問題喺心理好難過呢,同樣價錢人哋住兩房自己住劏房.
一個人幾間房也用不上,皇帝也不過睡一張床啫。

引用:
原帖由 貓腩 於 2022-9-18 21:01 發表

當同LP6同步計,未計地理因素😏

輸一球己很樂觀
可改標啦,蝕兩球。

引用:
原帖由 你好我好大家好 於 2022-9-23 11:22 發表
海茵地理位置根本同wetland 差不多, 正常只值13-14k呎. 而且仲唔係新鴻基樓
公平D講, Wetland地點就算罷啦,冇謂借機拉關系抬高自己啦,哈哈哈

引用:
原帖由 yyyymmdd 於 2022-11-2 14:06 發表
下跌中的刀一接見血
當時仲係上升中的熱氣球,不過就黎冇燃氣。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]