• 瀏覽: 32,737
  • 回覆: 96
  • 追帖: 4
+2
入金正常,只有傻的才相信美股美債美元!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-19 07:34 發表

睇嚟隨時要開戰
備戰目的:以黃金交易物資~

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-19 07:24 發表

根據Kavalis,中國的金價比國際價格高出約7美元,也促使當地銀行進口黃金。進口黃金需要國家頒發的許可證。
其實中國已經是全世界產金最多的國家。

買金放屋企最實際

中國政府沽美債買黃金

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-8-19 07:49 發表

似乎有所動作
好醒嘅波波,咁都比你睇穿

正確,逐漸減少美債清零,增加黃金同其他外滙儲備

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-19 07:24 發表

根據Kavalis,中國的金價比國際價格高出約7美元,也促使當地銀行進口黃金。進口黃金需要國家頒發的許可證。
根據瑞士聯邦海關總署的數據,中國7月從瑞士進口黃金超過80噸,為逾5年來最高水平,是前一個月的兩倍多,是5月份的8倍。

呢個係瑞士海關數據總量
係中國商人行為 唔係中國政府行為

“係咪有人將太多不來歷既錢放咗係瑞士
驚咗 轉買黃金?”

我完全睇唔到我既假設有什麼問題
除非是過度正確

引用:
原帖由 熊貓肥過肥貓 於 2022-8-19 07:07 發表
外媒報道,中國從瑞士進口的黃金躍升至5年多來的最高水平,表明隨着中國放鬆疫情防控,需求有所改善。

根據瑞士聯邦海關總署的數據,中國7月從瑞士進口黃金超過80噸,為逾5年來最高水平,是前一個月的兩倍多,是5月份的8倍。

數據表明,在幾大主要城市防疫封控打擊需求之後,中國的黃金需求正在回升。雖然中國的購買極少具有推動價格上漲的力量,但可以在西方投資者賣出的時候提供支持。

諮詢公司Me ...
沽放在美國的金,再轉買實金入口。
美佬不能扣金!

引用:
原帖由 YellowOneOneOne 於 2022-8-19 07:30 發表
中國隊俄羅斯隊合作無間
所以美國歐盟一定力壓金價升幅!!!

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-8-19 09:15 發表

呢個係瑞士海關數據總量

驚咗 轉買黃金?”

除非是過度正確
堅決反對

賣美債,買黃金

引用:
原帖由 堅決反對 於 2022-8-19 09:15 發表

呢個係瑞士海關數據總量

驚咗 轉買黃金?”

除非是過度正確
引用:
“係咪有人將太多不來歷既錢放咗係瑞士,驚咗 轉買黃金?”
瑞士海關統計有80噸黃金入口中國,你認為有人(個人名義)將不明來歷嘅錢買黃金之後可以自由入境中國? 

引用:
原帖由 type100q 於 2022-8-19 08:52 發表
買金放屋企最實際
不聽沈大C話, 吃虧在眼前~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]