• 瀏覽: 19,118
  • 回覆: 88
  • 追帖: 1
都幾金,不過香港個個可以Full pay,所以冇影響,對嗎?

you're, right!硬好個個身家豐厚,買層樓好似買斤菜,唔興上會,習慣夫披

引用:
原帖由 熊猩加刑 於 2022-8-18 13:49 發表
都幾金,不過香港個個可以Full pay,所以冇影響,對嗎?
新造按揭未必係 P-2.25, 可能P-1 P-0.5 所以年底實際按息5,6厘都有可能

引用:
冇硬好回你了,硬好去那兒!

引用:
原帖由 annabb 於 2022-8-18 13:54 發表

可能去咗買樓

引用:
原帖由 annabb 於 2022-8-18 13:54 發表

在屋企或在公司哩埋喊緊

建期果班好慘

好多建築期買樓, 呼吸plan,林鄭plan ,波叔plan 等等買家, 冇諗過供樓利息會由一厘幾升到三厘幾, 將會大失預算。
節衣縮食,撻訂,取消買樓投資/自住等等後遺症將會產生,未來一兩年嘅樓市前景非常暗淡。

引用:
每日飲少杯貢茶囉~

引用:
原帖由 陳知英 於 2022-8-18 14:03 發表
好多建築期買樓, 呼吸plan,林鄭plan ,波叔plan 等等買家, 冇諗過供樓利息會由一厘幾升到三厘幾, 將會大失預算。
節衣縮食,撻訂,取消買樓投資/自住等等後遺症將會產生,未來一兩年嘅樓市前景非常暗淡。
波叔明年要繼續推消費券, 頂住零售市道~

通過壓測,應該供得好輕鬆

引用:
如果如果如果....?
咁多如果?
如果只係如果, 你不好諗下自己點如果, 好過關心別人如果.

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-8-18 14:11 發表

如果如果如果....?
咁多如果?
未發生,當然用「葉扶」

引用:
一係full pay, 一係有無上限ML account 

引用:
原帖由 熊猩加刑 於 2022-8-18 14:13 發表

未發生,當然用「葉扶」
如果只係如果, 你不好諗下自己點如果, 好過關心別人如果.

主題標籤 #按揭
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]