• 瀏覽: 17,825
  • 回覆: 98
  • 追帖: 1
+7
本主題由 miss5 於 2022-8-24 07:25 關閉
23日最新: 買5個月「一房價錢買兩房」得寶花園成交價迫近跌穿「5字頭」

市場消息,牛頭角得寶花園B座中層1室,實用面積382呎,屬屋苑優質位置,享單邊運動場景,原開價638萬,剛以505萬元成功售出。成交迫近跌穿「5字頭」,呎價低見13219元。

值得一提的是,A座中低層3室,實用面積282呎的「大一房」單位,屬同類景觀,層數亦相若,今年3月時以516萬賣出,呎價高達18298元。

換句話說,遲5個月入市,一房價錢買兩房。

翻查資料,跟是次成交單位相同位置,樓層稍低幾層的B座中低層1室,於2019年3月時成交價高達598萬。

得寶花園劈價盤增多,本月屋苑暫錄5宗成交,但區內代理表示:「得寶放盤業主之前一直唔多減,所以成交量六七月份,兩個月加埋先得4宗,今個月未完已經有5宗,但價跌量升,成交價一間平過一間,暫時難言見底。」

單位內櫳企理,望開揚市景及運動場景。
-------------------------------------
8月16日: 牛頭角得寶花園「大一房」成交價跌穿「4字頭」

市場消息稱,牛頭角得寶花園G座中層戶,實用面積282呎,屬屋苑「大一房」隔格,剛以393萬元售出,該單位4月份放盤時開價500萬,期間多次調整價錢,終累減超過100萬。

值得一提的是,是次成交價跌穿「4字頭」心理關口,呎價更低見13936元,屬於屋苑近3年新低價成交。

得寶花園好舊咖啦

引用:
原帖由 ducklhl 於 2022-8-16 21:27 發表
得寶花園好舊咖啦
金獅而家做緊幾錢, 差唔多呢D野來, 係地點唔同

附件

1.png(66.6 KB)

鄉土硬好仲柒下柒下

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-8-16 21:30 發表
貼成交....."邊"屍

牛頭角都劈成咁。大西北死得

由豪宅一路劈到落細價樓
納米樓直頭無人提!

得寶合理價約$8000/呎

得寶, 淘大, 德福, 都係太舊

引用:
原帖由 莫小問 於 2022-8-16 21:51 發表
瀑布式向下游推進

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-8-16 22:04 發表
得寶合理價約$8000/呎
以前d人1個月人工可以買10呎,
現在d人1個月人工唔夠買2呎,
得寶合理價約$3000/呎

引用:
原帖由 莫小問 於 16-8-2022 21:51 發表
新都會區喎!?

18000/呎今年買真係鞭到PK

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-8-16 21:30 發表

金獅而家做緊幾錢, 差唔多呢D野來, 係地點唔同
齊齊鞭, 睇下那個甘D

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]