• 瀏覽: 7,876
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
+2
騰訊減持美團傳聞不實,騰訊目前沒有出售美團股份的計劃。受騰訊減持美團傳聞影響,8月16日,美團股價午後持續走低,跌幅一度擴大至10%。
騰訊集團公關部總經理張軍剛剛發布微信朋友圈,間接澄清了這一消息。

假消息都可以大跌10%真消息要跌50%

假消息,害死人,無責任?

引用:
原帖由 mawo448 於 2022-8-16 20:26 發表
假消息,害死人,無責任?
人哋西方媒體放消息 自己走去人哋個網到睇
冇人叫你信 跟住怪人哋害你

路邊社有名你叫架啦.

外媒 VS 公關部總經理, 誰消息是真, 就快知

外媒求其放下風就汁幾億,好過去搶

引用:
原帖由 kashanl 於 2022-8-16 20:38 發表

人哋西方媒體放消息 自己走去人哋個網到睇
冇人叫你信 跟住怪人哋害你
c兄,你好,本人無損失,係同地有損失的人可憐遮。

引用:
原帖由 satoru123 於 2022-8-16 18:53 發表
騰訊減持美團傳聞不實,騰訊目前沒有出售美團股份的計劃。受騰訊減持美團傳聞影響,8月16日,美團股價午後持續走低,跌幅一度擴大至10%。
騰訊集團公關部總經理張軍剛剛發布微信朋友圈,間接澄清了這一消息。
要澄清就唔係咁遲先講啦,無風不起浪,一開始係講不予置評,咁即係暗示係真啦

???

買咗$160以上美團牛的多得你班仆x唔小

呢排google好奇怪,搜尋的結果第一頁都是台灣的網頁

虛偽西方炮製輿論真有一手

之前就yahoo新聞禁止評論,講咩言論自由,同某d香港人一樣,禁人地言

引用:
原帖由 satoru123 於 2022-8-16 18:53 發表
假新聞基地,十惡不赦

引用:
原帖由 mtlchun 於 2022-8-16 21:23 發表
買咗$160以上美團牛的多得你班仆x唔小
158-159重牛冇殺又會咁岩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]