• 瀏覽: 59,106
  • 回覆: 292
  • 追帖: 2
+6
日本跌了20年

唔好低估BNO衝擊

引用:
原帖由 急走劈幾球 於 2022-8-16 17:46 發表
1. 移居潮有排未見頂 移民門檻極低買張機票就走得
2. 人口增長(所謂剛需)遠遠低於現存及未來新樓供應 (海量納米...)
3. 中國經濟放緩 啱丫咁耐以黎樓升唔關加息事 係阿爺帶挈 係度再次多謝國家
我有個靚仔同事上個月劈炮移民

佢話:我一個月揾得兩萬幾 唔食唔使 都只買到一尺樓  廿年青春先買得起兩百尺

點解唔出去搏下?

話你知正苦公墓不減反增,邊度有咁多錢出糧?諗清楚你就會明

引用:
原帖由 ywannal 於 2022-8-16 18:00 發表
話你知正苦公墓不減反增,邊度有咁多錢出糧?諗清楚你就會明
政府大花筒 谷高樓市來撐高人工

直接迫走大量年輕人離港 自作自受

引用:
原帖由 急走劈幾球 於 2022-8-16 18:17 發表

咪就係硬硬課左好多印花稅囉😎
代市民多謝硬硬先
仲有高地價

而家新一代大量出走 無人做傻仔 再出更高價錢買佢地啲貴價買番黎的貨

唔係喎,有條死臭A跑步佬話樓長遠必升係鐵一般嘅事實嚟喎

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2022-8-16 17:59 發表
唔好低估BNO衝擊
堅淘空香港最重要階層

開唔到單就努力揾客啦

無樓嘅繼續等吓
又移民、又經濟
上網不是吹兩聲就會令樓市升或跌
但可以圍爐取暖,讓你知道不是你一個上唔到車,住屋環境差。
可以有一點心理安慰。

引用:
原帖由 Kitchankityee 於 2022-8-16 18:25 發表
唔係喎,有條死臭A跑步佬話樓長遠必升係鐵一般嘅事實嚟喎
當人口負增長時 樓價就肯定失去上升動力

日本樓價長達廿年熊市

香港青壯年人口劇減  樓價有得升?

引用:
原帖由 jasons1 於 2022-8-16 18:00 發表

我有個靚仔同事上個月劈炮移民

佢話:我一個月揾得兩萬幾 唔食唔使 都只買到一尺樓  廿年青春先買得起兩百尺

點解唔出去搏下?
呢個靚仔同事係香港嘅負累,走咗仲好

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]