• 瀏覽: 32,476
  • 回覆: 152
+8
中國又贏啦! 大陸減息啦, 香港樓市股市將會齊齊飛上天.
唱衰香港樓市股市嘅投資者, 同埋走夾唔抖嘅外資, 將會受到懲罰, 損失巨大!

轉自(Reuters)
China unexpectedly cuts 2 key rates, withdraws cash from banking system
SHANGHAI, Aug 15 (Reuters) - China's central bank unexpectedly cut a key interest rate for the second time this year and withdrew some cash from the banking system on Monday, to try to revive credit demand to support the COVID-hit economy.

港幣跟隨美元轉強, 對世界各國貨幣都呈強勢, 之前十幾二十萬拋棄香港移民外國嘅家庭, 身家將會貶值, 將會十分後悔! 但係走咗就走咗, 千祈唔好貪圖消費券返香港!! 

內地減息穀經濟

引用:
原帖由 gvanrd 於 2022-8-16 05:34 發表
唱衰香港樓市股市嘅投資者, 同埋走夾唔抖嘅外資, 將會受到懲罰, 損失巨大!

轉自(Reuters)
China unexpectedly cuts 2 key rates, withdraws cash from banking system
SHANGHAI, Aug 15 (Reuters) - China's cent ...
好L野,師兄真係有一套,真係就快破產都俾你講到好似就快變李嘉誠

專做同美國相反嘅事就啱喇

引用:
原帖由 gvanrd 於 2022-8-16 05:34 發表

轉自(Reuters)
SHANGHAI, Aug 15 (Reuters) - China's cent ...
同老尾對住幹

中國有大勝

經濟唔好當然減啦......唔通加??? 

今日中港又大升了

神呀!

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2022-8-16 07:33 發表
香討愛國人是心聲,沒有爸媽不要緊,沒有共產黨天掉下🤣🤣🤣

咱們又贏

引用:
原帖由 gvanrd 於 16-8-2022 05:45 AM 發表
港幣跟隨美元轉強, 對世界各國貨幣都呈強勢, 之前十幾二十萬拋棄香港移民外國嘅家庭, 身家將會貶值, 將會十分後悔! 但係走咗就走咗, 千祈唔好貪圖消費券返香港!! 
乜人仔無跌咩?返了大灣區咪一樣

東降西升,我講緊利息

主題標籤 #投資
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]