• 瀏覽: 14,972
  • 回覆: 48
  • 追帖: 2
後記 :下面既回覆好攪笑,香討既淡淡果然高質素,絕非浪得虛名

原文 :
我蝕左500萬,等於上手業主/發展商賺左500萬,呢500萬唔係消失左,只係等於比左另一個人。

我蝕左500萬好傷心,上手業主賺左500萬好開心,另外有班人,錢無得分,日日得個睇字,都會為上手業主賺錢而開心

------------------------------------
免責聲明: 本人於香港討論區發表的所有文章,圖片、聲音、影片、超連結或其他,純屬吹水/九嗡, 絕不可以做為任何投資或買入賣出之參考。所有投資買賣須自行決定,自行負責。
唔知你講咩?

乜有人迫你蝕賣咩?

引用:
原帖由 easywin 於 2022-8-15 11:44 發表
我蝕左500萬,等於上手業主/發展商賺左500萬,呢500萬唔係消失左,只係等於比左另一個人。

我蝕左500萬好傷心,上手業主賺左500萬好開心,另外有班人,錢無得分,日日得個睇字,都會為上手業主賺錢而開心
上手業主要咁多年後至知!
樓主有冇通知佢?
順道問佢尼幾年係股、crypto、車位、的士牌...... 又蝕在幾多。

可能樓主之前買BITCOIN賺左成億呢

引用:
原帖由 easywin 於 2022-8-15 11:44 發表

如果賣樓蝕500萬,東方頭版登左啦。

引用:
原帖由 briancccc 於 2022-8-15 13:49 發表

如果賣樓蝕500萬,東方頭版登左啦。
佢手上過億漏左500萬好少啫
😂😂😂😂

用紙巾抹一抹就無la 
👌

唔明講乜

引用:

其實樓主你講既野係廢話, 即阿媽係女人一樣.
所謂既金錢遊戲都係跟物理學上既ENERGY一樣, 永遠只是TRANSFER, 沒有消失.
在這個遊戲中, 我們既任務就係把別人既金錢轉來自己手上.

淡淡見到人蝕左等於自己賺左

精神病

引用:

冇上IFC冇人同情

呢個唔係零和遊戲

樓主蝕到患語癌

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]