• 瀏覽: 14,034
  • 回覆: 87
  • 追帖: 2
其實點解呢度啲懵丙咁興奮好似打勝仗咁款。。。

呢啲股冇咩美國人買(人哋大把好股呀大佬),反而退市影響香港呢邊股價即係香港人&大陸人先係韭菜喎。熊市仲搞d咁既野好似好有型咁但真正割既又係自己人韭菜!

提示: 違規內容已被屏蔽
退市,只係將外循環的錢轉到內循環,韮菜都好,唔係被美國佬收割。

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-8-14 12:55 發表

呢啲股冇咩美國人買(人哋大把好股呀大佬),反而退市影響香港呢邊股價即係香港人&大陸人先係韭菜喎。熊市仲搞d咁既野好似好有型咁但真正割既又係自己人韭菜!
美國市場大資金比較多,香港資金有限,只能塘水滾塘魚。香港根本同美國冇得比,返黎香港上市只會跌不會升

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-8-14 12:55 發表

肥水不留別人田屁落西條bitch鼠台佢條C6就揾大6$

一直唔退,拖下去仲衰,現在主動退,一切可以明朗化。

引用:
原帖由 man321man 於 2022-8-14 13:29 發表
退市,只係將外循環的錢轉到內循環,韮菜都好,唔係被美國佬收割。
又係嗰個神邏輯:預期比人收割不如比自己人割先,即係簡單四個字 - 為國捐軀!吊!何況美國佬唔一定收割韮菜的,資本主義有錢齊齊搵。

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-8-14 02:12 PM 發表

又係嗰個神邏輯:預期比人收割不如比自己人收先,即係簡單四個字 - 為國捐軀!吊!何況美國佬唔一定收割韮菜的,資本主義有錢齊齊搵。
比人割慣,所以好多人都躺平左
躺平就割極有限

引用:

轉埋莊,可以轉角

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-14 14:03 發表

肥水不留別人田屁落西條bitch鼠台佢條C6就揾大6$
肥水?計我話中資股有濕9政策風險玩得好偏既美國佬先會買。其實何必為兩條西狗搞埸不利己既大龍鳳?直接制裁嗰兩條友咪算囉。為兩條濕9友割自己友,點L樣呀?

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-8-14 14:18 發表

肥水?計我話中資股有濕9政策風險玩得好偏既美國佬先會買。其實何必為兩條西狗搞埸不利己既大龍鳳?直接制裁嗰兩條友咪算囉。為兩條濕9友割自己友,點L樣呀?
驚 ,就唔好買 !
咁如果你冇買 , 人哋退唔退市關你X事 ?
而家講緊就快打仗啦,
仲同佢有錢齊齊搵 ?

割席好啲,將來冇拖欠,尾股水尾,二年自己後切腹。

好似857 H股價比A低一半, 都無人炒, 如果美國啲退黎香港 好明顯都係無人買, 要吸人買就要打折。 深知港股變成咁投資者 一早投資緊美股

因為大家都睇到去美元化。

https://finance.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30715644

引用:
原帖由 hungng 於 2022-8-14 14:24 發表

驚 ,就唔好買 !
咁如果你冇買 , 人哋退唔退市關你X事 ?
而家講緊就快打仗啦,
仲同佢有錢齊齊搵 ?
就係買咗濕9中概呀,唔係點使咁折墮喺度打篇文抒發心情?如果買美股我早就出左去消費啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]