• 瀏覽: 8,103
  • 回覆: 42
地租差餉又要比多d, 通脹高管理公司又借機加管理費, 承辦商又開天價維修費,我揸住三層每個月雜費真係唔少野。

要知道基層好辛苦先上儲到首期上車,點知供樓之餘仲要焗比咁多雜費,咁佢地仲點上車啊。

響呢度提醒淡淡,唱衰香港樓市之餘,上車之前計數要預埋呢d雜費啊。

吾洗驚,出面一街都係貨, 你出去掃曬佢就會升了

引用:
原帖由 bravelove 於 13/8/2022 20:42 發表
地租差餉又要比多d, 通脹高管理公司又借機加管理費, 承辦商又開天價維修費,我揸住三層每個月雜費真係唔少野。

要知道基層好辛苦先上儲到首期上車,點知供樓之餘仲要焗比咁多雜費,咁佢地仲點上車啊。

響呢度提醒淡淡,唱衰香港樓市之餘,上車之前計數要預埋呢d雜費啊。
順理成章, 將加幅轉駕在租金上。

唔使擔心,一定唔會

應該有十年八年安樂茶飯食

吾洗擔心 優質正常盤一定會升。
劣質盤會繼續跌 

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-8-13 20:42 發表

所以有能力可購非自住樓的人仕,
建議投資高息股,或者定存銀行收息好過
現在買非自住樓

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-8-13 23:04 發表

所以有能力可購非自住樓的人仕,
建議投資高息股,或者定存銀行收息好過
現在買非自住樓
無得咁比, 唔係息率高代表贏面高,
接近0息既比亞迪 跑贏3988 941 9條街
香港地有閒錢1000萬一炮去買樓輸贏都好人人支持,但一炮去買股跌左5%就會開始有家人既壓力

引用:
原帖由 dragonraja52 於 2022-8-13 23:35 發表

無得咁比, 唔係息率高代表贏面高,
接近0息既比亞迪 跑贏3988 941 9條街
香港地有閒錢1000萬一炮去買樓輸贏都好人人支持,但一炮去買股跌左5%就會開始有家人既壓力
識玩就玩股票,唔識玩就定存,
現時買樓作投資,除非情意結很深,否則絕不是好的投資,甚至可以說是苯投資

好撚曲

唔使驚,會橫行好耐,比時間你儲下錢先。

頂住啊

引用:
原帖由 bravelove 於 2022-8-13 20:42 發表

建議你快啲入市,幫其它小業主接貨,又唔駛自己心驚驚。

驚??

妄想症有得醫的, 建議你盡快求醫食藥, 千祈唔好諱疾忌醫....

一開二,二開四,可以準備身後事啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]