• 瀏覽: 27,149
  • 回覆: 161
+6
毫無討論價值

比曱甴詛咒。

引用:
原帖由 blackkh 於 2022-8-12 13:32 發表

之前不是很多朋友說大陸幾先進,不用帶現金
一二綫大城市就係,三四五綫地方應該仲會收現金

引用:
原帖由 blackkh 於 2022-8-12 13:32 發表

農場技術先進是為了農場主方便, 而不是生活在農場的動物

資本主義工具不適合共產主義

股東定過抬炸彈,原因係含大爛尾,銀行沒收抵押品,又迫買家供歀,
含大存放之專用按金又沒收不退小業主,銀行立不敗之地
角瓜又迫角企起埋個D爛尾樓,官商又勾結炒多轉,條數砌下砌下就掂啦!

邊個嘈邊個擠提拉邊個!

到無人嘈無人擠提,個股價自然會吹上來,

引用:

雷炳  仲話可以叫G .. 吾用現金

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-8-12 13:17 發表

https://youtu.be/rWJLoEsvUEE

天外飛屍
唔炒樓有閪事咩!14億人炒樓比例有幾多啊?反正錢放四大行最穩陣,財政部直管嘅!除非國家破產嗻!

引用:
原帖由 hatoso 於 2022-8-12 13:48 發表
股東定過抬炸彈,原因係含大爛尾,銀行沒收抵押品,又迫買家供歀,
含大存放之專用按金又沒收不退小業主,銀行立不敗之地
角瓜又迫角企起埋個D爛尾樓,官商又勾結炒多轉,條數砌下砌下就掂啦!

邊個嘈邊個擠提拉邊個!

到無人嘈無人擠提,個股價自然會吹上來,
所以啲爛尾樓業主唔再供樓, 承建商供應商收唔到錢唔覆工唔俾物資大家鬥躺平。 而家發展到地產商 用$200日薪請演員扮建築工人扮覆工

同港女無關

全部轉紅碼 捉晒返屋企隔離

好似話係打擊犯罪活動

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-12 13:59 發表

好似話係打擊犯罪活動
呢啲藉口虧佢諗得出嚟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]