• 瀏覽: 27,163
  • 回覆: 161
+6
繼續供一棟永遠收唔到嘅樓 我一定唔會供囉

引用:
原帖由 Bitcoin 於 2022-8-14 16:38 發表

內乜鬼銀?

Hold 乜鬼住?

首先唔同你講乜春條款乜春合約住。

銀行係受銀監監管,就算銀行做錯,家陣未查,就假設係銀行就做錯,
要罰錢都係罰比國家。

借左錢買樓嘅買家一樣要還錢就係咁簡單。想做冇賴想賴3賴4唔還錢?

法規嘅野, 
銀行同發展商之間自然有法律處理,自然可以釐清責任

客戶同銀行之間又係另一個問題

咪炒埋一碟啦。

不如話層樓按左比銀行 ...
覆埋你今次,晒我時間。識唔識字,自己睇。你開張LC,未fulfill condition銀行就過左數俾對家,咁你唔追銀行追邊個,你真好笑仲話人唔想還錢俾銀行,你話你啱就啱啦

《經濟通通訊社12日專訊》內地社交媒體昨日流傳一段影片,有超過100名民眾包圍位於深圳福田區的民生銀行支行,高喊:「民生銀行還錢!」,似是佳兆業(01638)旗下爛尾樓業主抗議銀行非法轉走監管資金。現場有身穿藍色特警制服的公安戒備,公安高舉藍旗,上書「警察執法,敬請配合」字句。

深圳啲銀行都玩到cut卡 係唔係銀行流動性資金出咗問題呀? 不如學返以前出糧票咪算囉

引用:
原帖由 中午強勁的樹根 於 2022-8-14 17:40 發表

覆埋你今次,晒我時間。識唔識字,自己睇。你開張LC,未fulfill condition銀行就過左數俾對家,咁你唔追銀行追邊個,你真好笑仲話人唔想還錢俾銀行,你話你啱就啱啦

《經濟通通訊社12日專訊》內地社交媒體昨日流傳一段影片,有超過100名民眾包圍位於深圳福田區的民生銀行支行,高喊:「民生銀行還錢!」,似是佳兆業(01638)旗下爛尾樓業主抗議銀行非法轉走監管資金。現場有身穿藍色特警制服的 ...
我又解埋你今次,唔晒我時間反正我都係上網

你開張LC,交齊Lc 要求嘅文件咪fulfill 左condition囉!唔通銀行會去船公司驗貨?

買樓亦一樣。唔通銀行會去驗樓呀?

放幾多成錢乜乜七七,hold幾多成係政府對銀行嘅要求,同規管,同買家問銀行借錢冇關?

得百幾民眾包圍,夠雷曼人多咩,大陸人有幾多個識法律呀,咁包圍堵塞都知唔識法律嘅白痴啦,隨時拉埋去行政拘留。

如果只係咋,如果,即使銀行錯能晒,咪告上法庭要求賠償囉,圍銀行已經犯法啦。

抗議銀行非法轉走監管資金。<< 呢類做法咪同雷曼刁民手法一樣囉。
睇左報導用腦諗下,呢個係棚刁民嘅片面之詞,定係法院裁定先?

引用:
原帖由 JjNn9977 於 2022-8-14 17:47 發表
深圳啲銀行都玩到cut卡 係唔係銀行流動性資金出咗問題呀? 不如學返以前出糧票咪算囉
深圳凍戶口

係話查黑錢。

信唔信各自判斷啦。

呢啲野棚友又話中共乜乜七七,乜都扯去共邊黨,即係神棍乜都扯上帝乜乜物物。咁就冇野好講啦

引用:
原帖由 前後抽插 於 2022-8-14 18:04 發表

你隻畜生漢奸會唔會沽bitcoin
咁你畜牲又為乜事咁關心我嘅Bitcoin

😂

引用:
原帖由 前後抽插 於 2022-8-14 18:08 發表

愛國又違反中國法律正一賤畜
賤畜講下
1。違反咩中國法律?
2。我係英國屬土括弧海外公民,只係被唾棄滯留左係香港嘅英國人。

暴雷

故弄玄虛

另一虧空公款事件

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]