• 瀏覽: 19,078
  • 回覆: 71
大陸一早就知樓市唔惦,李瓜瓜退出內地房市,就話佢走資,明眼人就知崩盤

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-8-12 06:05 發表

...
靠祖國得益
靠老美乞食

原來呢兩條契弟缺水、無銀用,所以想減持騰訊同比亞迪套現,正曲街!

黃瓜之光,走出香港即時扒街。英國酒吧虧了多少?

呢個唔係apple to apple, 應該用誠哥個venture fund去比較先有意思。

引用:
原帖由 wsp 於 2022-8-12 07:19 發表

你睇而家zoom嘅十大持股單位仲得人驚
第十名佔1.9%
李嘉誠已經唔喺十大持股單位裏面
即係話
佢正確地喺高位散咗好多貨
自己睇下新聞,佢將zm股票分左俾幾個parties包括兩個仔

李+x總有方法吸人血既。

人血饅頭,李家成最愛

一條廁紙都可以拆售,一卷賣成 $10

曱甴仲好join 比人吸血,話一定要去屈臣氏買口罩喎

引用:
原帖由 頌當涯角 於 2022-8-12 06:05 發表

...
可惜西方隨時可以凍結共黃瓜李的產業。他老人家應該驚緊。

引用:
原帖由 中午強勁的樹根 於 2022-8-12 13:17 發表

自己睇下新聞,佢將zm股票分左俾幾個parties包括兩個仔
如果大陸武統台灣,他在西方的資產大概是會被充公了。
食人血饅頭,猶太人是大學生,他只是小學生。

似乎都係買中慨股出事

引用:
原帖由 ellaeni 於 2022-8-12 08:47 發表
李嘉誠家族150億鎊賣英國電力公司

近日,據彭博社Bloomberg報道:
李嘉誠家族的李澤楷(Victor Li)將以約150億英鎊的價格出售英國電力公司UK Power Networks。UK Power Networks公司是英國六大電力公司之一,擁有並維護著倫敦以及英國東南部和東部地區的電纜,總長度為19萬公里,覆蓋面積高達總面積達30,000平方公里,為大約830萬戶家庭提供電力 ...
咁咪改咗成年人手遊實業囉!比D單身鬼精神有D 寄託, 唔使日日夜蒲,沈船使晒D錢,on99咁,都唔系唔好!

醒就吾向Hk 喇

引用:
原帖由 kenny938 於 2022-8-12 10:43 發表

算係..但單一,股市一波動 大上大落….
鐘睒睒重係萬泰生物大股東

So rich

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]