• 瀏覽: 7,027
  • 回覆: 44
  • 追帖: 1
本主題由 miss5 於 2022-8-12 09:08 關閉
我一早叫佢放, 佢唔肯放, 叫佢減價, 低過銀行估價廿萬, 佢又唔肯, 叫佢俾多半個佣D agent, 佢更加唔肯!

半年無人睇過樓!

佢又唔係有十層八層俾同一個 agent 放, 只係得一層, 佢仲要有租客, 無鎖匙俾 agent, 睇樓要事先約!

我覺得佢根本就唔想放!

邊有人依家龍市賣樓㗎?

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-8-11 23:51 發表
我一早叫佢放, 佢唔肯放, 叫佢減價, 低過銀行估價廿萬, 佢又唔肯, 叫佢俾多半個佣D agent, 佢更加唔肯!

半年無人睇過樓!

佢又唔係有十層八層俾同一個 agent 放, 只係得一層, 佢仲要有租客, 無鎖匙俾 agent, 睇樓要事先約!

我覺得佢根本就唔想放!
散戶得一層投資樓點會同地產商劈價一樣咁快狠準, 心裏面仲有一絲希望年尾CCL200。

引用:
原帖由 漢江柳畔觀月影 於 2022-8-11 23:51 發表

半年無人睇過樓!

我覺得佢根本就唔想放!
請排隊,賣盤1年既大有人在

引用:
原帖由 gogo糕 於 2022-8-11 23:53 發表
個市跌到仆晒街,
再傾呢啲遲早冇fd做
問題係我2020年尾,已經叫佢放, 佢唔聽呀!
成日話收住租先!
我一早提佢, 你二百萬買返來, 6百萬賣出去, capital gain 400萬!
呢四百萬, 係英國係要俾40%稅!即係 160萬, 趁個市未跌, 快D賣!

佢一直係到話, 睇定D先!

我就係有 friend, 佢親戚過來英國前, 托香港 agent 同律師樓, 幫佢賣樓, 但5個月都賣唔出樓, 佢快D要趁住未住夠半年, 就要飛返香港, 住返係層樓到!
佢要賣出咗, 先再返來英國, 相信都已經超過183日, 住五年拎PR, 就要由頭 count 過!

引用:

半年無人睇過樓!

我覺得佢根本就唔想放!
人地放唔放關你鬼事咩

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2022-8-12 00:40 發表

人地放唔放關你鬼事咩
佢又要問我意見, 我俾咗意見佢, 佢就話睇定D先!

我叫佢, 佢唔好移民啦!移乜鬼呀!
移民要洗咁多錢!

佢又話唔制, 我真係唔知佢想點!

引用:
原帖由 吾係磚家 於 2022-8-12 00:40 發表

人地放唔放關你鬼事咩
可能要果2隻佣續命呢。。。

引用:

半年無人睇過樓!

我覺得佢根本就唔想放!
放盤唔劈價想賣樓,等如返工唔做嘢想升職,機會唔係無,但係好低囉。

除非等錢駛先會放盤,覺得依加不是時候出售時機。

取消印花稅係咪就V彈?

唔想放咪跌多d先投降 有種藝術叫止蝕

引用:

半年無人睇過樓!

我覺得佢根本就唔想放!
最傻就係俾尼D建議人地賣乜買乜...
人地賺左只會多謝你一聲, 蝕左就怨你一世.
所以我從來唔會叫人賣樓買樓, 我同朋友一樣只講有需要就買,
係驚就唔好買...

早年買咗冇問題呀

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]