• 瀏覽: 25,588
  • 回覆: 112
  • 追帖: 3
朋友係投行(邊間就唔講,以免暴出佢身份)炒房做。佢話香港一日唔完全免隔離同中西方通關,一日經濟都唔會好似之前咁。而佢哋分析係完全睇唔到完全免隔離通關既時間表,所以佢哋睇股市同經濟都仲有排差。佢仲話港股出年有機會再見08年低位,叫我小心啲。大家覺得有無可能跌咁多?

引用:
原帖由 最愛推車 於 2022-8-10 18:11 發表
朋友係投行(邊間就唔講,以免暴出佢身份)炒房做。佢話香港一日唔完全免隔離同中西方通關,一日經濟都唔會好似之前咁。而佢哋分析係完全睇唔到完全免隔離通關既時間表,所以佢哋睇股市同經濟都仲有排差。佢仲話港股出年有機會再見08年低位,叫我小心啲。大家覺得有無可能跌咁多?
唔係冇可能。但要中打台再又美國全面制裁先得!

話比你個fd知,香土有隻井底蛙睇到九月中老美終極收水加快之後,就會行一轉頗急既此消彼長,介時撞正恒指換碼,會重現五六月之升勢,定能力退第三季衰退的風險

不用做投行都知道啦

唔關通關事!根本係美元加息抽水收割全世界。

你信佢呀

唔同內地免檢疫通關,香港經濟唔會有起色。

引用:
原帖由 hoyuk1026 於 2022-8-10 18:57 發表
不用做投行都知道啦
🤣🤣🤣🤣

港女沒有吸引力!

升果時又有另一番說話

引用:
原帖由 幫幫手28 於 2022-8-10 19:29 發表
港女沒有吸引力!
港女賤賣都冇人要🤣

引用:
話返比你投行朋友聽:
美國一日未收割夠,全球經濟都唔會好轉
不過今次美國應該過唔到呢關

引用:
重點是:
下半年 彈高d先跌?
定 陰陰跌 跌到下年?

我希望佢 彈高d 再跌(多d人上船,然後)

投行朋友,街市賣菜個大媽都係咁講比我聽。

好快見到新低 唔使出年

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]