• 瀏覽: 54,898
  • 回覆: 254
  • 追帖: 1
+4
引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2022-8-10 10:02 發表

認購20手有冇可能有6手?
咁要睇下有幾多人抽。 如果反應好踴躍每人嘅手數咪少咗囉。 今次最少派4厘年息應該超好多額 

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2022-8-9 22:24 發表
鎖錢鎖三年,咪搞。
要用錢時可以隨時放, 政府原價回收及付利息, 所以認購多d 無所謂

當係做左3年期定期

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-10 09:55 發表

匯豐股價升左可以放
如匯豐買放有個息口價差。

香港多老人買呢D債卷,就算投資一百萬都最多抽到幾手,利息只夠食餐大餐,冇期望亦冇失望,債卷唔會蝕本好過買大陸果D地產股蝕到無止境!

引用:
原帖由 QuartzerOver 於 2022-8-10 06:33 發表
有錢一定買樓
正儍西

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-10 09:55 發表

匯豐股價升左可以放
股價可升可跌加上呢隻股票信用已經破產。買咗佢諗住養老分分鐘臨老唔過得世要執紙皮維生

引用:
原帖由 okla3 於 2022-8-9 22:57 發表

會唔會息大本無歸
下?政府債都輸本金的話,你楂港紙cash都無用啦

引用:
原帖由 mandy9394 於 2022-8-10 10:44 發表

正儍西
最多比十零二十手你,
一年定都三厘,實多一厘挷多兩年,太多現金又吾怕買下

引用:
原帖由 pk2628r 於 2022-8-10 11:02 發表

最多比十零二十手你,
一年定都三厘,實多一厘挷多兩年,太多現金又吾怕買下
蝕本唔賣又等3年返還本金,不如放定期收息唔好?又可以自控制時間長短

引用:
原帖由 股樓幣債全直插 於 2022-8-9 20:00 發表
http://www.etnet.com.hk/www/tc/news/categorized_news_detail.php?category=editorchoice&newsid=ETN320809555

政府公布,推出第七批銀色債券予合資格香港居民認購,目標發
行額為350億元,可視乎市場情況,將發行額酌情提高至最多450億元。2023年或之前
年滿60歲(即1963年或之前出生 ...
又用立碎人$派$比老野

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-10 11:46 發表

又用立碎人$派$比老野
可以拿老野的錢去放數

申利:我係老野

身為共產主義嘅國民、不如直接捐身家

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-10 11:46 發表

又用立碎人$派$比老野
政府如果唔係咁做, 「長生津」啲錢由天跌落嚟呀??

引用:
原帖由 wongkit1 於 2022-8-10 10:19 發表

要用錢時可以隨時放, 政府原價回收及付利息, 所以認購多d 無所謂
但好大機會穿招股。。。即放會蝕價,買尼d都係預坐3年好過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]