• 瀏覽: 7,996
  • 回覆: 80
就算全球性經濟衰退發生,老尾屎眼聯盟與阿爺互不往來,有阿爺嘅強大後盾,香港經濟不會太差,樓價即使連續慢跌,總會"見厎",呢個見底價同目前樓價差幾多呢?樓價會唔會跌足成個九運即20年才見厎?
大家點睇?
我估,真係只能估,最多5年內見底,最多跌5成就不再跌......

摸頂人士……你還好嗎

引用:
原帖由 zoeandzoe 於 2022-8-6 05:05 發表
就算全球性經濟衰退發生,老尾屎眼聯盟與阿爺互不往來,有阿爺嘅強大後盾,香港經濟不會太差,樓價即使連續慢跌,總會"見厎",呢個見底價同目前樓價差幾多呢?樓價會唔會跌足成個九運即20年才見厎?
大家點睇?
我估,真係只能估,最多5年內見底,最多跌5成就不再跌......
阿爺d樓市冧得仲犀利 , 唔敢買。

引用:
原帖由 zoeandzoe 於 2022-8-6 05:05 發表
大家點睇?
香港通關回復正常,息口升到尾聲咪跌完囉

3-4成

引用:
大家點睇?
阿爺老啦你估仲可以一晚7?

淨係打呆灣小島都唔敢就知係得把口 外強中乾

佢好L驚會被制裁影響經濟同動搖政權

我爸爸敢講 過往10年樓價飛升年代已經終結

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2022-8-6 07:17 發表

香港通關回復正常,息口升到尾聲咪跌完囉
大陸樓價都跌緊,過關都未必有人嚟買香港樓

依家供樓同放租都平衡唔到
將軍澳新樓: 每月供25xxx + 管理費(2xxx)
放租得果18xxx, 自己再要每月嘔1xxxx!!

住宅有機會跌番落2012-2014嘅水平

引用:
原帖由 海灘紅色的師兄 於 2022-8-6 07:36 發表

大陸樓價都跌緊,過關都未必有人嚟買香港樓
我講緊有正常經濟交流,不是買唔買樓問題,一個地方經濟無起色,你認為樓價可以乾升?

引用:
原帖由 Phiso7 於 2022-8-6 08:06 發表
唔係有機,我話直頭係一定跌得到

引用:
原帖由 Phiso7 於 2022-8-6 08:06 發表
2009_2010年

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2022-8-6 08:13 發表

唔係有機,我話直頭係一定跌得到
2012-2014淡淡咪一樣話樓價高,會跌返去2003沙士價。

物極必反,正常

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]