• 瀏覽: 436,786
  • 回覆: 3,338
  • 追帖: 198
+219
引用:
原帖由 max3350 於 2022-8-6 09:01 發表
銀債玩下就算
我抽 10 萬,
只派得到 3 定 4 萬
銀債唔係抽得多就派得多
先每人派 1 手派晒所有人
有剩再每人派 1 手
直到派晒
唔係噃,去年銀債每位老人家最少13萬。.
i bond or 綠債才是3,4萬。

引用:
原帖由 幻遊人 於 2022-8-6 08:42 發表
IB HK係香港🇭🇰,不是離岸戶口,香港人才能開,可抽新肌IPO,
IB LLC係離岸戶口,你講係此戶口!有美國遺產稅!我也不清楚!

澳門🇲🇴也遺產稅、中國大陸或香港🇭🇰也有!只是高低而矣⋯⋯
美股就無論放喺香港或者離境都要抽遺產稅
香港喺2006年已經取消遺產稅

支持新帖

引用:
原帖由 katsudon1 於 2022-8-6 10:06 發表

美股就無論放喺香港或者離境都要抽遺產稅
香港喺2006年已經取消遺產稅
香港取消遺產稅,
即係港股或H股, 有冇抽遺產稅??

我全部港股, 沒有任何美股!!

系這個貼見到都系正向思想👍👍

引用:
原帖由 dkspangdks 於 2022-8-6 04:06 發表
大家繼續為自己目標努力, 
係自己可成受情況下去買貨, 買收息股, 就無問題, 預左要坐既心態, 計下息厘, 咁樣買入坐得都舒服D, 安心D...內銀可以講我一定唔會止蝕, 點都會等到賺到先諗走唔走...

我所有個人買賣, 全部都實報, 我諗下半年都係繼續做下期權, 收下期權金已經好夠...
月供不變...個倉心血來潮時都可能換馬, 
都有一隻想換左佢, 3618個50000股,  ...
想學下期權買賣,有冇書籍推介🙏🙏🙏

好詳細如果加返平均入貨價就更正

大家早,報到

港股如果喺香港銀行攞張死亡證去過戶就得.
港股放喺美國就唔知點搞

早晨!

支持DK師兄新屋

新屋留名

早晨支持希望大家都可以能夠達成財務自由😃

引用:
原帖由 炎夏懷舊的流彈 於 2022-8-6 10:40 發表
好詳細如果加返平均入貨價就更正
呢d野太個人,不便過份公開,有d又收過息,沽完又買返,吾知點寫。

引用:
原帖由 半頁外圍的鼓手 於 2022-8-6 10:38 發表

想學下期權買賣,有冇書籍推介🙏🙏🙏
上YouTube 揾期權新人有好多網上教學。
上帖後半都有大家分享幾次點買賣沽空。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]