• 瀏覽: 35,687
  • 回覆: 5
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-8-5 18:48 發表
新聞剛公佈大陸會制裁佩落西和直系親屬 ! 仲講埋佢老公和個仔都有買騰信 , 阿里 , 京東 , 美團 !
咁而家精彩囉 !

美國會唔會反制, 胡總騙等權貴在外國咁多資產

引用:
原帖由 turtle 於 2022-8-6 08:12 發表

關人撚事
殺敵一萬,自損8000都唔緊要。最緊要係中華人民共和國越嚟越強大。
同意, 學谷愛凌及胡總騙咁, 才是人民學習既偶像.
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30701755

引用:
原帖由 turtle 於 2022-8-6 12:41 發表

好過做漢奸、走狗、死曱甴吖!仆街!
什麼是漢奸? 谷愛凌算唔算? 胡編騙妻兒宣誓效忠外國乞取居留權又算唔算?
少年, 你太年輕了! 總之作為平民, 有奶便是娘, 反正極權國平民無份, 平民沒有參與決策既權力, 不如專心搵著數, 好谷小姐及胡先生妻兒咁, 擁有雙重國藉.

引用:
原帖由 turtle 於 2022-8-6 20:29 發表

話時話,其實你冇乜問題 ……
你啲咁嘅仆街漢奸只有一個問題,就係蠢!
請專業些(已舉報你侮辱字眼), 集中討論事實及邏輯, 你既人格與我既人格, 都無討論價值. 只有那些賺中國人血汗錢, 但又擁有雙重國藉既人才是你口中既漢奸.

引用:
原帖由 turtle 於 2022-8-7 11:29 發表

漢奸走狗學人講專業?
咁你一定係隻專業嘅漢奸走狗!
睇你行文,咁你一定係台灣狗!
你主子俾你班極權指引,在反駁唔到話題前拉開話題,講歷史等,再反駁唔到,例如赤裸裸胡總編妻兒等就玩人身攻擊,激嬲對方失去理性等... 
你們套野已被賺夠移民去美國既同僚出賣晒。你咁既水平應該都一世去唔到美國了。

引用:
原帖由 turtle 於 2022-8-7 13:55 發表

儍仔,我一早都話我有外國國籍,你睇唔到?
至於其他人點樣,同我無關。有錢有外國護照,好多人都係咁,唔同台灣島啲呆蛙。
你夠膽話你唔係台灣走狗?
既然係台灣走狗,走來香討做乜?
既然你也宣誓效忠外國(有外國藉), 你都係你口中既外國走狗, 你仲關心中共做乜? 還是你未賺夠, 要繼續好似下面條友咁唱好中共, 供養你在外國生活?
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=30688034

主題標籤 #投資
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]