• 瀏覽: 16,559
  • 回覆: 161
傾下加長還款期得嘛?

引用:
原帖由 rainrain 於 2022-8-7 16:45 發表
傾下加長還款期得嘛?
啲數太細,應該傾唔到

引用:
原帖由 好易買得返 於 2022-8-7 16:31 發表

你咁多間都只借10萬咋? 申請破產的律師費都2萬
係剩下10萬,還了一半啦

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-9 01:00 發表

係剩下10萬,還了一半啦
10萬話易唔易還,話難又唔難,但只每月萬五會超難,要搵多份工。 但搵多份兼職還債倒不如申請破產,申請前借一大筆錢比父母keep. 但我係咁講啫, 唉,都係腳踏實地會好些

引用:
原帖由 thirdac 於 2022-8-5 15:43 發表

我又係30歲時出事。
我又係30歲時出事

引用:
原帖由 好易買得返 於 2022-8-9 01:44 發表

10萬話易唔易還,話難又唔難,但只每月萬五會超難,要搵多份工。 但搵多份兼職還債倒不如申請破產,申請前借一大筆錢比父母keep. 但我係咁講啫, 唉,都係腳踏實地會好些
穩緊銀行做清數,延長供款期而家

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-9 05:58 發表

穩緊銀行做清數,延長供款期而家
去MOX開個戶口,即時知可用信用額,好崧

乜行業?日夜 假日 加班 還錢。

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 15:07 發表

一線定二線黎,其實唔想再借錢,想盡快還完唔再借
本來想借俾你 頂一頂, 不過見你咁堅持唔想再借,

好事

揾屋企幫手!痛改前非!

多謝各位解答,aeon岩批核咗畀我,五萬蚊,我可以拎咗之後清曬所有二線數同清一半一線比較細噶數,計咗一下,清完之後每個月全部加埋月供7000,可以頂得住唔需要麻煩屋企人了

唔知樓主衣家啲數搞成點啦下
但講真 12萬其實唔係咩野大數目 就算以你15K人工去講 
你仲有地方住 仲有工穩定番 其實你自己死死地氣去不停就Cash工炒散 一個月你要搵到9000蚊其實真係唔難
好似我禁呀 我諗我由18歲開始賭 23歲到開始借 由搵12K 每個月借到還10K 捱過左 唔識死 再爆一張卡 差幾條1仔 1條2仔 由搵15K一個月還18K 
再到衣家 改左 無賭 無借 搵19K 我一個月都仲要還23K左右 無你禁辛苦要搵多9K 但我都係唔掂既時候死命禁搵炒散 即出去做 還到幾多得幾多 
只能講一句 加油囉 生性囉

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]