• 瀏覽: 14,919
  • 回覆: 160
+8
引用:
原帖由 1000x1000 於 2022-8-5 14:58 發表

宜家打緊幾多份工?  搵多份喇,鬼叫你窮咩....

十二萬!! 一個月還一萬都唔得?
而家係要月供兩萬四啊,唔係還一萬,要供多三期

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 14:55 發表

問題係就算我而家馬上去見工,都要等通知返工時間,9月1就又要供款了
好似有D 即日pay既
或搵兩個朋友, 每人借5千, 頂住今個月先, 拿拿聲去搵工

引用:
原帖由 香港IT佬 於 2022-8-5 15:05 發表

好似有D 即日pay既
或搵兩個朋友, 每人借5千, 頂住今個月先, 拿拿聲去搵工
今個月1號已經還咗,身上剩下幾百蚊

而家virtual bank做promotion, 乜人都借,又低息, 你去問下,睇下可唔可以攤長黎還?

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-8-5 15:06 發表
而家virtual bank做promotion, 乜人都借,又低息, 你去問下,睇下可唔可以攤長黎還?
一線定二線黎,其實唔想再借錢,想盡快還完唔再借

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 15:07 發表

一線定二線黎,其實唔想再借錢,想盡快還完唔再借
我見到廣告Welab bank同Za好平,你睇下

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-8-5 15:09 發表

我見到廣告Welab bank同Za好平,你睇下
Wl唔批,za冇試過,但係機會唔大,因為最近問過太多間

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 15:09 發表

Wl唔批,za冇試過,但係機會唔大,因為最近問過太多間
問咁多間會影響TU, 你DSR爆晒,你夜晚搵下實Q做,瞓住出多份糧

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 14:31 發表
本人月薪15000,借咗十一間財務公司,一線有6間,2線有5間,無欠銀行錢,tU I。每月供款23000。已經順供咗三期全部,但是下個月開始已經無力供款,因為月薪15000全部都唔夠還,全部都係6期數,還有三期到11月1號就清完,唔想爆煲畀屋企人知,想問下各位師兄小弟應該點樣做。
用渣打  Mox 卡 免息套現拖住先,再急急腳 搵多入份兼職

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-8-5 15:11 發表

問咁多間會影響TU, 你DSR爆晒,你夜晚搵下實Q做,瞓住出多份糧
我返緊夜班,要穩一分日班兼職,但係唔知去邊穩

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 14:31 發表
本人月薪15000,借咗十一間財務公司,一線有6間,2線有5間,無欠銀行錢,tU I。每月供款23000。已經順供咗三期全部,但是下個月開始已經無力供款,因為月薪15000全部都唔夠還,全部都係6期數,還有三期到11月1號就清完,唔想爆煲畀屋企人知,想問下各位師兄小弟應該點樣做。
你幾大!之前破產?點解銀行息低無借?

引用:
原帖由 煙蛙法掌門人 於 2022-8-5 15:13 發表

銀行要寄信,唔想收銀行信,30歲

引用:
原帖由 煙蛙法掌門人 於 2022-8-5 15:13 發表

無破產

引用:
原帖由 自傲多數的毛衣 於 2022-8-5 15:12 發表

我返緊夜班,要穩一分日班兼職,但係唔知去邊穩
順豐,hktvmall送貨好似好缺人,你去試下,都有2萬啩

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-8-5 15:14 發表

順豐,hktvmall送貨好似好缺人,你去試下,都有2萬啩
我冇車牌,可以做順豐同hktv?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]