• 瀏覽: 16,784
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
+3
認真分析,下年利息升多2厘已經好保守,到時利息大約5厘,好多人頂唔順,就算自住都供唔起。

真係要買?都唔差在等多2年樓市跌左5成,跌定先買,一定最安全

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2022-8-4 22:36 發表
認真分析,下年利息升多2厘已經好保守,到時利息大約5厘,好多人頂唔順,就算自住都供唔起。

真係要買?都唔差在等多2年樓市跌左5成,跌定先買,一定最安全
你d股票輸左8成未
不過個個都話自己贏
跌果日前一日買左熊,升果日前一日買左牛
認真分析: 股市已經跌到2萬點,大把人輸到訓街,後悔唔一早買樓

當年我家姐都剛上車 
確實係跌左4成 (村屋)
但守得住 一路供完
曾經最多估價升左3.5倍 (比買入價)
最近回落左

好驚呀我唔想杏家橙呀

引用:
原帖由 明日真香 於 2022-8-5 00:42 發表
當年我家姐都剛上車 
但守得住 一路供完
最近回落左
我都係村屋,已經供完,依家估價仍然升咗4倍.

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2022-8-5 00:01 發表

你d股票輸左8成未
不過個個都話自己贏
認真分析: 股市已經跌到2萬點,大把人輸到訓街,後悔唔一早買樓

咁似我同事日日講講左十年話唔做,無圖無真相
十年後仲繼續做。

引用:
原帖由 即刻珍貴的馬 於 2022-8-5 00:01 發表

你d股票輸左8成未
不過個個都話自己贏
買樓後跌咪後悔唔 all in股票囉
馬後炮 9 up

引用:
原帖由 明日真香 於 2022-8-5 00:42 發表
當年我家姐都剛上車 
但守得住 一路供完
最近回落左
最重要的是,

守得著,供完

量力而為
守唔到就莫道巫

鬼唔知阿媽係女人,知道升定跌就冇窮人啦屌。

窮撚有樓就唔使日日喺度鳩噏

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2022-8-4 22:36 發表

97跌7成又如何,97到現在升了幾多倍了。
有啲人永遠買唔到樓有一定道理的。咁樓主當年又買咗幾多層樓呢?

支持樓主繼續堅持 冇你呢個版會好悶

個市咁易睇就無窮人啦,睇歷史就知道升跌,仲有人返工既?

引用:
原帖由 前期理性的腳指 於 2022-8-5 08:25 發表

97跌7成又如何,97到現在升了幾多倍了。
有啲人永遠買唔到樓有一定道理的。咁樓主當年又買咗幾多層樓呢?
驚青哥大把錢,人地月入最少廿萬,係唔鐘意買樓啫,唔好誤會佢啦。

以我嚟講,想市整體跌兩三成都問題,但跌六七成話真係比較危險嘅

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]