• 瀏覽: 21,221
  • 回覆: 152
  • 追帖: 1
+3
引用:
原帖由 PerryA 於 2022-8-5 08:47 發表

驚青哥大把錢,人地月入最少廿萬,係唔鐘意買樓啫,唔好誤會佢啦。
不過佢都冇錯,我買賣股票都係最高放,最低入。不過都輸到甩褲。

引用:
原帖由 驚青俊男1 於 2022-8-4 22:36 發表
認真分析,下年利息升多2厘已經好保守,到時利息大約5厘,好多人頂唔順,就算自住都供唔起。

真係要買?都唔差在等多2年樓市跌左5成,跌定先買,一定最安全
又話成港樓供完?

引用:
認真分析,下年利息升多2厘已經好保守,到時利息大約5厘,好多人頂唔順,就算自住都供唔起。

真係要買?都唔差在等多2年樓市跌左5成,跌定先買,一定最安全
自住又怕甚麼呢?

97住三佰幾呎,今日住過千呎。
唔知驚青有冇錢租間大樓住?

引用:

97年跌左7成啲樓,而家係咪一蚊就買到

已閱

個個月交租,每年交20~30萬租就唔係跌錢?

算啦好言難勸該死的鬼,等緊睇空中飛人表演

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-8-5 09:36 發表
個個月交租,每年交20~30萬租就唔係跌錢?
哦,每年收息40~50萬又算唔算係錢

世界唔同咗,97年樓市係香港人主導, 現在有大陸富豪撐香港樓市, 個個等通關落香港買樓!

引用:

幾時升到 10厘?

引用:
原帖由 狂兵 於 2022-8-5 09:51 發表

哦,每年收息40~50萬又算唔算係錢
有樓業主唔俾收息?
業主可以借平錢你有冇?
你啲本金要儲返嚟,業主本金可以係借返黎

引用:
原帖由 減肥唔准減對波 於 2022-8-5 09:56 發表

有樓業主唔俾收息?
業主可以借平錢你有冇?
你啲本金要儲返嚟,業主本金可以係借返黎
靠借錢咁L染就咪講出來啦,賺錢既能力都冇

引用:
原帖由 狂兵 於 2022-8-5 09:59 發表

靠借錢咁L染就咪講出來啦,賺錢既能力都冇
哈哈!淡淡用埋啲窮閪思維衝出嚟7!

借錢就係無賺錢能力?
無賺錢能力銀行又點會俾creditline你?
應該係窮閪無本事先借唔到錢,好唔好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]