• 瀏覽: 27,097
  • 回覆: 154
  • 追帖: 2
利申:2手富途买84蚊巴巴,星期一应该认输先退场,
20手银行买均价134巴巴,考虑紧要唔要沟货。。

有没理性投资者比意见?

投票項目 ( 單選 , 截止時間為 2022-8-2 10:47 ) 參與人數 69

1. 唔会落80以下,应该星期一就沟

6 (8.70%)

2. 一落80即沟

32 (46.38%)

3. 等住穿前底70先沟

23 (33.33%)

4. 垃圾公司,准备破产清盘,损手出好过

8 (11.59%)

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-7-31 12:07 發表

請你重新睇我的回覆,

我無教人向下溝,祇是你講向上溝比向下溝好(更正:不是你提出),我提出反意見,並且有講出注意的事項,

另外我亦有講出我在爸爸的操作,也是向下溝的操作,

歡迎客觀討論

老屈及要pk的,
正常人都看得出你是在教人向下溝, 害死人

用語言偽術, 是沒有9用的

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2022-7-30 17:44 發表

百幾蚊跌落嚟有幾強?
咁人地又唔係退市之後先由100蚊跌落來,退市前都係50蚊邊。

引用:
原帖由 mandy9394 於 2022-7-31 13:46 發表

正常人都看得出你是在教人向下溝, 害死人

用語言偽術, 是沒有9用的
你都幾無理

穿得100蚊今次會低過上次71蚊個位

唔會全溝巴巴分散投資,1/3 700,1/3 科子 X 2 ETF,1/3 爸爸

會入的

80想溝貨,仍需耐心等,等,等.............

引用:
原帖由 jingwang01 於 2022-7-30 10:47 發表
利申:2手富途買84蚊巴巴,星期一應該認輸先退場,
20手銀行買均價134巴巴,考慮緊要唔要溝貨。。

有沒理性投資者比意見?
巴巴業績出了,比市場預期好,業績是過去,作用不大
更重要的是,業績內容給予未來的盈利有正面顯示,
再比對現價,這才是股價未來走向的啟示,

簡單講,股價有上升空間,到上次高位124,不難,如市況好上至140,甚至160也不為奇

引用:
原帖由 jingwang01 於 2022-7-30 12:32 發表

290入都未驚過

巴巴到30蚊才買

哎呀

爸爸…

軟銀都套現左,是否少了一個不利因素?

54.6可以諗諗

引用:
原帖由 買大陸股等跳樓 於 2022-8-11 07:43 發表
54.6可以諗諗
5蚊差不多

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]