• 瀏覽: 73,262
  • 回覆: 248
  • 追帖: 3
+11
邊有咁快呢?以前成日講清末,末末下都要幾十年先散啦,而且老美應該唔會全滅的,最多可能似閹割咁日落西山變咗3流國家而已。

現在似乎欠了個領頭羊,只要有人肯一聲號召,什麼盟友都可倒戈,算他是宇宙第一也危危乎.

引用:
原帖由 路寅甲 於 2022-7-22 09:18 發表
任何皇朝都會衰落, 想直接取代佢統領資本世界, 係現今時代起碼要有貨幣流動嘅自由先算得上直接競爭, 今時今日美帝依然養住一大群去掘金返祖家起大屋嘅黑民, 等潮流停咗再笑啦

幸福家庭成長嘅年青人有幾多個會日日出街鬧人 㗎,

一個統領世界嘅真正強國何須一代一代未來棟樑日日打飛機保家衛國,

呢啲飛機文毒害正常思維, 打得多腦部出現多巴胺阻抗, 只會逾打逾上引
美國英國全世界都係甘架播。
要國民愛國就自然宣揚愛國思想

即係美國隊長都掛美國旗
大把美國大兵片講愛國掛國旗

引用:
原帖由 望見冰凍的羊 於 2022-7-22 06:57 發表
加息為了要大家相信美元,
有貨就有幣,美國總在沙特訪的情景,說明了石油美元得美國的石油 ,購買力減弱,美國用它的貨幣在騙,騙不了,是逼,加息就是逼,大招搶,危機就是搶,美國是有動機點爆全球
https://youtu.be/_bKwaEM_Z9k

https://youtu.be/1M_iqgQnV8A
老佛爺復活了

美國d企業繼續超強大

美國政府強弩末,因為領導唔肯爆加息,做破壞性療法

成個歐美依賴中俄太耐,養懶人。比人揸住春袋。 但又唔肯all in

引用:
原帖由 oyear 於 2022-7-22 11:55 發表

美國英國全世界都係甘架播。
要國民愛國就自然宣揚愛國思想

即係美國隊長都掛美國旗
大把美國大兵片講愛國掛國旗
嗰舖癮重咪腦入邊全世界都淨係嗰啲囉

發達國青年人嘅生活邊有強國青年捉咁大舖棋

食飯中

佢D 靚亡國先
金仔機會黎啦

一定要用大根去征服美國妹

引用:
原帖由 $navyseals 於 2022-7-22 08:38 發表

敗燈只係副總統料,黑馬高9班
唔覺,黑馬期間普京吞克里米亞,現到拜登任內俄再吞烏克蘭,2任都是眼光光做下樣等天光,唔敢同普京隻秋。

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2022-7-22 08:16 發表

但小國有乜資源, 美國冇製造業, 礦產對佢冇大用, 只要其他國家讚成中國唔同美國貿易, 先係美國死亡嘅原因.
中國唔同美國貿易, 自己也會重傷, 只要有錢賺, 台灣也可進行貿易.
迫到美國太傷, 隨時和中俄大攬炒, 西方國家造核武, 不是用來做擺設的.

今天的美國是外強中乾,種族矛盾,階級矛盾,槍械失控,國民濫藥,永遠靠的板虎,就是搞外交戰轉移視線,以前搞中東,現在搞亞洲。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]