• 瀏覽: 547,677
  • 回覆: 6,675
  • 追帖: 89
+332
引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2023-11-15 15:40 發表

Congrulations~~  
Tomorrow will be better than today.  
Like me >>>>Keep fighting!!
我既目標係
60歲果陣Profit係Saving既2-2.5倍!
而家大約3x%,仲有大約20年數要跑。🙂

引用:
原帖由 happyday8081 於 2023-11-15 13:51 發表

今日各大藍籌都升得好完善  
今日升得應, 港囡500幾點比妹妹升個800幾, 實際收益袋得更多 
可留多一日既, 睇情況.  老美IG未升完, 中/美呢兩日咩力都出晒咁濟  

如今日收市前企得住18000,  唔走住
師兄, 有信心收市企穩18000之上, 成交都上返1000億 以上, 係好現象,
中美吃奶之力都出埋了, 辛苦晒,  甘樣機會真係吾易見到, 仲要有幸參與其中,
但我之前利潤都仲未回歸晒,. 沒有計, 自己吾敢ALL IN ,, 慢慢追吧.
睇明天上吾上到18200-18500? MPF可能要考慮應否賦歸航入返避風塘了?

引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2023-11-15 15:51 發表

師兄, 有信心收市企穩18000之上, 成交都上返1000億 以上, 係好現象,
中美吃奶之力都出埋了, 辛苦晒,  甘樣機會真係吾易見到, 仲要有幸參與其中,
但我之前利潤都仲未回歸晒,. 沒有計, 自己吾敢ALL IN ,, 慢慢追吧.
睇明天上吾上到18200-18500? MPF可能要考慮應否賦歸航入返避風塘了?
已考慮,  今日有糊唔食, 罪大惡極,  袋左鋪清一色先 
全走轉保本

引用:
原帖由 領遵班子 於 2023-11-15 12:13 發表

2睇

睇好 ~ 近期一底高於一底, 若中美關係開始改善, 可能是吸貨的機會。 若突破下降通道頂部 .....

睇差 ~ 今天在下降通道頂部,  之後好可能又跌過。
班子, 我估你都未返安全島住?  
QQ 今日公佈業績, 習拜今晚會面傾下計,  
美國CPI 又低於預期, 加息停擺, 債息又急回,  
種種利好因素, 做場大龍鳳港女升返1000點都要啦.

引用:
原帖由 happyday8081 於 2023-11-15 16:02 發表

全走轉保本
又估你吾到,  最後姣婆吾守得寡,  
不過都明白, 個市升得甘急甘快,  
而且你又ALL IN, 銀碼又吾少, 穩紮穩打係好事,  
最重要自己覺得舒服, 賺錢落左袋係好開心架,
況且大把機會, 長玩長有.

引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2023-11-15 16:10 發表

又估你吾到,  最後姣婆吾守得寡,  
不過都明白, 個市升得甘急甘快,  
而且你又ALL IN, 銀碼又吾少, 穩紮穩打係好事,  
最重要自己覺得舒服, 賺錢落左袋係好開心架,
況且大把機會, 長玩長有.
都係, 我睇今日都有極唔錯既進賬 
就是我對上幾次無走, 太好勝, 唔識收, 賠個市又隊番落去 
近呢兩次收益大, 袋住先

引用:
原帖由 ssssss=] 於 2023-11-15 13:25 發表

5年前到,因為一直無好好打理mof,虧好多,所以入黎學野,未試過轉組合,所以問清楚
慢慢學習下 適當轉換組合啦.

引用:
原帖由 領遵班子 於 2023-11-15 12:13 發表

2睇

睇好 ~ 近期一底高於一底, 若中美關係開始改善, 可能是吸貨的機會。 若突破下降通道頂部 .....

睇差 ~ 今天在下降通道頂部,  之後好可能又跌過。
收到.
最後都食左一半先...

引用:
原帖由 happyday8081 於 2023-11-15 16:02 發表

全走轉保本
大家咁話

引用:
原帖由 uris 於 2023-11-15 16:35 發表

大家咁話
等位再入, 以防萬一,
怕咗脾氣臭嘅港囡

引用:
原帖由 happyday8081 於 2023-11-15 16:55 發表

等位再入, 以防萬一,
怕咗脾氣臭嘅港囡
夜期高水
5制呀!
我1滴貨都冇

引用:
原帖由 進擊的蒲皇 於 2023-11-15 21:32 發表

夜期高水
5制呀!
我1滴貨都冇
退守未必唔係好事, 錢袋左, 再睇定D先 
家陣個市都重係好多變數, 非常兇險,
每行一步, 都要諗清楚, D錢好辛苦賺番黎

引用:
原帖由 littleleaf0118 於 2023-11-15 16:02 發表

班子, 我估你都未返安全島住?  
QQ 今日公佈業績, 習拜今晚會面傾下計,  
美國CPI 又低於預期, 加息停擺, 債息又急回,  
種種利好因素, 做場大龍鳳港女升返1000點都要啦.
犀利, 連今晚IG, 港囡3日升成1200點, 近期罕見 

引用:
原帖由 happyday8081 於 2023-11-15 22:22 發表

退守未必唔係好事, 錢袋左, 再睇定D先 
家陣個市都重係好多變數, 非常兇險,
每行一步, 都要諗清楚, D錢好辛苦賺番黎
咪係
所以寧願賺小D
都5好輸

引用:
原帖由 進擊的蒲皇 於 2023-11-16 05:49 發表

咪係
所以寧願賺小D
都5好輸
尋晚深夜兩領導人第一次會面, 無咩料到, 只談門面野 
昨夜IG已偷步上升, 隨住兩人會晤逾不足兩小時,  雙方皆稱兩國不可衝突  
IG亦由300幾回到200,  再睇埋呢晚, 再無好消息,
訪美炒完,  落幕............大家執生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]