• 瀏覽: 52,356
  • 回覆: 246
  • 追帖: 4
+9
引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-7-17 09:58 發表
英國經濟唔掂,這只是冰山一角,陸續有來!
係!過去百年內都唔得!

恭喜恭喜!就算買英國爛尾樓也是高尚的只要是比西人昆都比中國昆顯得高尚過人

2014  至 2016 的事件, 最近又再炒?近年有類似情況嗎?

引用:
原帖由 愚人之石 於 2022-7-17 10:59 發表
又變為英國樓,係啦,大陸樓最好,

【有線新聞】內地業主停還按揭貸款,涉及的爛尾樓樓盤增加至150個。據報道住建部及各金融監管機構,已與多家銀行召開緊急會議。有內地律師指,爛尾樓業主一旦斷供貸款,隨時可能被銀行控告。
佢哋呢啲英國人關心英國多啲係好正常啲!

個發展商蟹米某國的?  

外國買樓花就有咁嘅風險...香港人如用香港那套模式看待人家經營模式?!以為全世界都同香港一樣係好危險的?!香港只係特別幸福而已...😆

隔山買牛,就有風險

六年前嘅新聞都攞番出黎講,樓主真係用心良苦

好小地方好似香港咁勁, 賺錢易, 稅收低, 只係太多人身在福中不知福.

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2022-7-17 11:37 發表

溫故知新,在任何地方買樓花,都有變成爛尾嘅風險。

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2022-7-17 11:37 發表

6年都解決唔到?

引用:
原帖由 路人皆知 於 2022-7-17 11:43 發表

溫故知新,在任何地方買樓花,都有變成爛尾嘅風險。
如果有 update 下,就知道其實呢個 project 舊年已經被收購。leaseholders 應該攞得番個本嘅:

https://www.placenorthwest.co.uk ... fford-eyesore-sale/

唔遊行

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2022-7-17 11:48 發表

如果有 update 下,就知道其實呢個 project 舊年已經被收購。leaseholders 應該攞得番個本嘅:

https://www.placenorthwest.co.uk/liquidators-line-up-old-trafford-eyesore-sale/
多謝資料!

A two-acre stalled site that was part of the collapsed Fresh Start Living portfolio is close to being sold by liquidators for £3.1m despite ‘complex problems’ with the title

個 project 系被清盤出售。
日後權益,責任清晰。

不過大陸唔比破產清盤。
日後權益,責任無清晰分割。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]