• 瀏覽: 5,905
  • 回覆: 37
引用:
原帖由 旺季巧朋友 於 2022-7-12 15:47 發表
好多小粉紅$250一路跌一路買,依家通通變晒漢奸喇。

而我呢啲本來就係漢奸既賭徒,平均價$80-90,只要上返$150-180,我日日歌頌祖國,積極考慮申請加入共產黨添。
講得好吖!賭得唔輸得、願賭唔服輸乃黃屍本質

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-7-12 15:23 發表
點樣說服自己
好過比人斬倉要咩債、當交學費

陳百強名曲:等

引用:
原帖由 tabasico 於 2022-7-12 15:23 發表
點樣說服自己
我都要問你愛國意思係中國定日本

引用:
點樣說服自己
愛國首先係要有信仰同奉獻

引用:
原帖由 咸蝦蛋 於 2022-7-12 17:48 發表

你愛的國係中國定日本?阿爺一早已經講左,呢D企業9成業務係中國,賺中國人的錢,但無係中國上市,中國的人民分享唔到企業盈利。阿里巴巴的大股東係日本軟銀。你買阿里巴巴何來一顆愛國的心?你連自己到底買左D乜都未知
投資又愛國,著底褲又愛國!
人家成功了就應有愛國心,人家自傳都說創業期在中港台受盡白眼,人家軟銀就是真誠做投資!

引用:
原帖由 barre 於 2022-7-12 21:40 發表

投資又愛國,著底褲又愛國!
人家成功了就應有愛國心,人家自傳都說創業期在中港台受盡白眼,人家軟銀就是真誠做投資!
軟銀真誠投資,佢的投資都已經得到應有的回報,咁你買阿里巴巴的股票,話自己有愛國心又從何說起?你買中國企業的股票唔代表你愛國,你係愛國的,應該攞番大陸做善事。高位買完,比人割韭菜就話好難愛國,真係不知所謂

買咗自己層,再入爸爸

斬左佢!

All In or All Out

好彩上個月27號$120放哂咋

引用:
原帖由 咸蝦蛋 於 2022-7-12 21:44 發表

軟銀真誠投資,佢的投資都已經得到應有的回報,咁你買阿里巴巴的股票,話自己有愛國心又從何說起?你買中國企業的股票唔代表你愛國,你係愛國的,應該攞番大陸做善事。高位買完,比人割韭菜就話好難愛國,真係不知所謂
對,要有愛國心,真係不是魚蝦蟹說的!

引用:
點樣說服自己
共富係愛國行為,全國有6億人活喺月收入人均$1000水平。所以買咗巴巴等於係同人民共同富裕。你明白嘅話,根本你已經保有愛國心,越揸越愛!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]