• 瀏覽: 2,312
  • 回覆: 26
  • 追帖: 2

雖然結算前夕(尋日)至今已經出現了[小雙頂]224的回調四百幅度,但是淡友實在未能笑得出口住……因為。。

科指自四月及五月在3千7的雙底升勢至今,已經有四成利潤,適逢[好消息盡出]咁濟的情況之下,結算後實在矛理由不落去補裂(恒217)、甚至[炒完]是次大長升浪(7週)

上圖見由五月中出現192這[高腳]之後,一直乘住[換碼三週]再配合一連串的[穩經濟]復甦&俄資金磚、金融一帶一路的重磅概念的勢頭,雖說這些一籃子的憧憬已經炒得七七八八。。但

憧憬歸憧憬,落地經濟大局是真金白銀的支持力度,又剛好乘接著本月聯儲局加了四分三厘之助攻,歐美高通脹之嚇鬼劇本就不得不[成就此起彼落]的真進註!!!

君不見呢幾天因為美國開始吹向習大來電並減關稅自救的軟著陸方向,已經令美股出現急勁的報復彈、夾夾淡。。反映出……在妖幣冇退路、歐美經濟進入熊市之下,唯有叫資金泊入中港市

看圖伸算,七月中的確[有權殺上]226為基本,呢兩天能收在廿二就開市殺熊果隻,非呢兩天卻引了不少呢口近熊(呢兩日225雖硬淨難殺這[大戶熊],但從另一角度看……

兩次224試嚇也不走、又兩三度假穿廿二又不吃之下,無論是止賺止蝕、逃生門隨時於十小時(交易時段)內關上

以上是分析精準、遠視看圖之人獻上

無畫圖工具?曲線上升?

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-6-29 12:18 發表

雖然結算前夕(尋日)至今已經出現了[小雙頂]224的回調四百幅度,但是淡友實在未能笑得出口住……因為。。

科指自四月及五月在3千7的雙底升勢至今,已經有四成利潤,適逢[好消息盡出 ...
謝樓主詳細分析

引用:
原帖由 lttsang888 於 2022-6-29 12:20 發表
無畫圖工具?曲線上升?
上升軌呀大戈
而家呢一個小區間(四百上落]在圖看當然是通道的頂部

但呢兩日至今仍然能於219即反抽上實在[有D野],下午好快就會G最終會下試218七或續企收廿二

3點后有方向

等今日三點後出方向

講野 簡短D啦

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-6-29 12:29 發表

上升軌呀大戈
而家呢一個小區間(四百上落]在圖看當然是通道的頂部

但呢兩日至今仍然能於219即反抽上實在[有D野],下午好快就會G最終會下試218七或續企收廿二

3點后有方向
垃圾屎,都唔挑戰下阻力就打軟鞭。

引用:
原帖由 香港股市向下炒 於 2022-6-29 12:39 發表
講野 簡短D啦
等多2粒中有計

引用:
原帖由 lttsang888 於 2022-6-29 12:39 發表

垃圾屎,都唔挑戰下阻力就打軟鞭。
阻力一個又一個已經升穿
呢口係大阻力、大戶紅,G否

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-6-29 12:41 發表

阻力一個又一個已經升穿
呢口係大阻力、大戶紅,G否
下降軌阻力224,真正牛熊分界線228,上唔到乜柒都係曇花一現

引用:
原帖由 lttsang888 於 2022-6-29 12:43 發表

下降軌阻力224,真正牛熊分界線228,上唔到乜柒都係曇花一現
咁你各得7拜拜定翻大身先

引用:
原帖由 iamthe1ulook4 於 2022-6-29 12:44 發表

咁你各得7拜拜定翻大身先
關鍵老美,老美月似跌多兩個月

宜家炒股幾日貨仔唔好貪,有賺就走,唔對路就一定要割肉,除左內需,基建有息又一早變渣。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2022-6-29 12:45 發表

關鍵老美,老美月似跌多兩個月
G7公告容許俄氣摸售予北約成員
又冇還拖之力對付南美等一帶一路

鬼佬最老黎七翻身,淡友太路

-400 喎

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]