• 瀏覽: 37,354
  • 回覆: 161
  • 追帖: 3
+4
引用:
原帖由 momotsang 於 2022-6-22 19:43 發表
行50層返到屋企一樣冇電,我會即刻 book 酒店
酒店都冇電

引用:
原帖由 chantinlung 於 2022-6-22 19:29 發表
出海揾個荒島住最好
用乜電

引用:
原帖由 mybeloved 於 2022-6-22 16:31 發表
你expect on a regular basis 停電?
如果係台灣就有可能,香港應該萬中有一次

低層停電會有冷氣咩?返到屋企咪一樣火爐

那你買低層

我知道亞洲有個國家低層係有錢人住,而最高層反而係社會地位低、窮困人家居住!

幾拾年冇一次,一次就改變你的決定

幾十年遇吧。

引用:
原帖由 oopsspoo 於 2022-6-22 16:16 發表
一部電梯果d,買高層前自己試下行唔行到上去
曾經係一座洋樓住過一年,得一部lift, 之前唔識,原來個個月都check / 壞,賭垃圾時段又唔坐得,我住廿幾樓,最初坐lobby 等吓,但慢慢覺唔係辦法,我催眠自己,擋運動行上去

低層爆屎渠,慘情過停電,我選高層好過啦😛

幾年無一次既事件,仲要一晚咁大把,搭的士出九龍租酒店算啦

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-22 14:51 發表
住喺大西北,琴日收工返到去停晒電,lift都冇得搭,後樓梯啲燈仲要好暗。

咁我屋企就住二十幾樓,雖然收工已經好攰,但為左番屋企只好死死氣咁去行樓梯,著住對都高高地踭嘅鞋行樓梯,行到腳都軟晒仲要幾乎摸黑咁行上去。

好彩唔係得我一個行,幾經辛苦,終於行到上去二十幾樓,見到同我一齊行嘅人仲要繼續行上去,聽佢地講,講地住係五十幾樓,呢個時候我就有少少慶幸自己只係住係二十幾樓 ...
住錦秀咯

有幾何會大停電 低層多蚊近街就嘈 有錢買樓大多先選中高層

停一晚啫,去第D區酒店staycation咪得

一日咁多比你笑高層

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]