• 瀏覽: 34,925
  • 回覆: 161
  • 追帖: 5
+4
住喺大西北,琴日收工返到去停晒電,lift都冇得搭,後樓梯啲燈仲要好暗。

咁我屋企就住二十幾樓,雖然收工已經好攰,但為左番屋企只好死死氣咁去行樓梯,著住對都高高地踭嘅鞋行樓梯,行到腳都軟晒仲要幾乎摸黑咁行上去。

好彩唔係得我一個行,幾經辛苦,終於行到上去二十幾樓,見到同我一齊行嘅人仲要繼續行上去,聽佢地講,講地住係五十幾樓,呢個時候我就有少少慶幸自己只係住係二十幾樓。

唔行得樓梯都唔知點算,好似我阿爸咁,因為腳唔太好,行唔到咁多層樓梯,喺屋企樓下停到凌晨三點幾有返電先返屋企

所以話,住低啲,就算停電冇lift,都唔洗咁慘行咁多層樓梯。

行樓梯好過困lift
你應該覺得幸運

底層貴過高層
方便吖嘛

唐樓無LIFT,更加唔洗驚困LIFT

一部電梯果d,買高層前自己試下行唔行到上去

你expect on a regular basis 停電?

低層容易爆屎渠呢

狗 唔 狗 一 次 傘 , 又 唔 係 成 日 。 

引用:
原帖由 凍奶粉 於 22-6-2022 14:51 發表
住喺大西北,琴日收工返到去停晒電,lift都冇得搭,後樓梯啲燈仲要好暗。

咁我屋企就住二十幾樓,雖然收工已經好攰,但為左番屋企只好死死氣咁去行樓梯,著住對都高高地踭嘅鞋行樓梯,行到腳都軟晒仲要幾乎摸黑咁行上去。

好彩唔係得我一個行,幾經辛苦,終於行到上去二十幾樓,見到同我一齊行嘅人仲要繼續行上去,聽佢地講,講地住係五十幾樓,呢個時候我就有少少慶幸自己只係住係二十幾樓 ...
瞓街最好

大西北有咁高樓層

住村屋好D

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-22 14:51 發表

好彩唔係得我一個行,幾經辛苦,終於行到上去二十幾樓,見到同我一齊行嘅人仲要繼續行上去,聽佢地講,講地住係五十幾樓,呢個時候我就有少少慶幸自己只係住係二十幾樓 ...
大廈冇後備發電機?

住低層多廢氣、垃圾臭味、街外噪音、多蚊蟲…

引用:
原帖由 凍奶粉 於 2022-6-22 14:51 發表

想問下 係邊個屋苑 有50幾樓高?

引用:
原帖由 SimonWinnie1970 於 2022-6-22 17:29 發表

想問下 係邊個屋苑 有50幾樓高?
柏慧

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]