• 瀏覽: 31,351
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
+8
香港樓市末日!蝕過百萬「賤賣急走」嚇壞多名業主「立投名狀」決不減價!唐英年稱「願新政府解決」畸型樓市!夾心階層特別苦!
https://m.youtube.com/watch?v=mht7pOMqbAA

樓市大檸樂,後市只有更悲,不宜再留戀,已經冇得救進入香討影片區

息驚 😬

[美加息後,二綫屋苑率先回軟,現大型屋苑亦失守,沙田第一城細3房單位跌穿700萬元。市場人士指出,屋苑11座中層D室,實用面積504平方呎,3房間隔,單位叫價738萬元,現以693萬元易手,減價45萬元,呎價13,750元。售價較同類單位高位850萬元相距逾150萬元。]

https://ps.hket.com/article/3282938/加息嚇怕小業主 樓市現減價潮 沙田第一城3房跌穿700萬元成交?mtc=60037

好友仲敢話加息唔會跌?💃💃💃😜😜🤪🤪

略形樓市係全部人只買得起一千萬以下
有米果D又人少,就算三千萬以上都只係個別毫宅先旺
居屋又吾係真係咁渴市,根本D人不是買不到私樓,只係買不起比較靚丶一千萬以上嘅私樓
公屋咪又係起比班低端,吾係話真係咁渴市,公屋不嬲都要輪架喇

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-6-22 13:24 發表
好友仲敢話加息唔會跌?💃💃💃😜😜🤪🤪
根本去年年中已經話跌,跟住又超級沙士,已經拖左成年
現在可能跌十%,不過過多一兩個月就-5%開始穩定番
風水佬話24丶25年會回穩

屍老闆, 慌了

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-6-22 13:29 發表
略形樓市係全部人只買得起一千萬以下
有米果D又人少,就算三千萬以上都只係個別毫宅先旺
居屋又吾係真係咁渴市,根本D人不是買不到私樓,只係買不起比較靚丶一千萬以上嘅私樓
公屋咪又係起比班低端,吾係話真係咁渴市,公屋不嬲都要輪架喇
所以要跌下,再升大家冇著數

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-6-22 13:32 發表

根本去年年中已經話跌,跟住又超級沙士,已經拖左成年
現在可能跌十%,不過過多一兩個月就-5%開始穩定番
風水佬話24丶25年會回穩
新界西燒吊橋就像白虎穿堂,黎緊幾年不利樓價

點解唔係蝕2百萬?

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2022-6-22 12:50 發表
香港樓市末日!蝕過百萬「賤賣急走」嚇壞多名業主「立投名狀」決不減價!唐英年稱「願新政府解決」畸型樓市!夾心階層特別苦!
https://m.youtube.com/watch?v=mht7pOMqbAA

樓市大檸樂,後市只有更悲,不宜再留戀,已經冇得救
跌就一定跌,問題係跌幾多啫

引用:
原帖由 足夠迷離的劍蘭 於 2022-6-22 13:36 發表

新界西燒吊橋就像白虎穿堂,黎緊幾年不利樓價
李博士預言 😁

都on9你唔賣大把人劈價賣,越遲走蝕得越多,移民個班多謝你佢先走,到時最後先走又走唔到,10年先返家鄉,中間要供得起先好,但中間又要同人搶租客劈租,供唔起斷供就一世

冇事冇事  ww3港樓都照升  繼續買買買啦!

引用:
原帖由 jackyeung123456 於 2022-6-22 13:44 發表
都on9你唔賣大把人劈價賣,越遲走蝕得越多,移民個班多謝你佢先走,到時最後先走又走唔到,10年先返家鄉,中間要供得起先好,但中間又要同人搶租客劈租,供唔起斷供就一世
聽到d人話自己唔急賣所以唔會跌真係笑到標眼水🤣🤣🤣

你唔急賣, 有成棚人急照樣幫你劈冧口價呀

立左個D千祈唔好減,等無立個D走左先。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]