• 瀏覽: 4,991
  • 回覆: 32
oh no!

香港銀行公會公布香港銀行同業拆息(Hibor)繼續全線上升,隔夜息報0.23792厘,1星期為0.3672厘;與樓按相關的1個月再升至0.70625厘,連續上升第12日;3個月見1.47792厘。

22/06/2022

隔夜 0.23792厘

1星期 0.36720厘

2星期 0.57042厘

1個月 0.70625厘

2個月 1.04506厘

3個月 1.47792厘

6個月 2.21464厘

12個月 3.18137厘

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220622/bkn-20220622111642675-0622_00842_001.html

嘩,有無升得咁快呀,按息升穿兩釐了

希望只是半年結因素,下個月會減番

香港資金緊拙
逃生越嚟越困難

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2022-6-22 11:38 發表

唔好跌,硬好話H越升,供得越少

好似世界末日咁

樓好金句.
1飲少杯凍飲姐
2供多幾百 樓價升15%咩都賺返
3供會封頂
總之樓升啦 再嘈block q你

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2022-6-22 11:38 發表

help

定期存款 😁😁

引用:
原帖由 Isisisisair 於 2022-6-22 11:45 發表
樓好金句.
1飲少杯凍飲姐
3供會封頂
1,2 項又無錯喎, 今個月供少左幾十蚊, 下個月我估要供多200蚊到.
第3項, 一日p無郁, 暫時仍然成立.

0.706???? 
咁快

引用:
原帖由 cosmo 於 2022-6-22 13:24 發表

1,2 項又無錯喎, 今個月供少左幾十蚊, 下個月我估要供多200蚊到.
第3項, 一日p無郁, 暫時仍然成立.
供緊樓都無班無樓既淡淡咁勤力日日CHECK住

引用:
原帖由 吳_彥_祖_2019 於 2022-6-22 13:26 發表

供緊樓都無班無樓既淡淡咁勤力日日CHECK住
你唔明  其實好難受
每日要check住仲有幾錢頂到月尾既感覺

引用:
原帖由 louis906 於 2022-6-22 13:42 發表

你唔明  其實好難受
每日要check住仲有幾錢頂到月尾既感覺
未買過樓既人未會咁LO

引用:
原帖由 Isisisisair 於 2022-6-22 11:45 發表
樓好金句.
1飲少杯凍飲姐
3供會封頂
有個紅x扮型block我,我只係串佢唔識計數,真小氣

就黎1厘, 容咩易到 cap 位...

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]