• 瀏覽: 47,848
  • 回覆: 402
  • 追帖: 2
+5
注意, 而家講緊邊一"區"係"好自住", 可以係好風水, 好配套, 好環境, 一切圍繞著住人既方面

唔係講好投資, 好租值, 好升值, 出好租...

我自問已住過九龍城區, 中西區, 灣仔區, 東區
我最喜歡東區

細個時九龍城住太子道西近窩打老道, 感覺係唔多外人, 有少少外國feel, 可惜大馬路太多車脫不了香港feel, 配套差, 要車先去到旺角或九龍城
中西區當時住柏道返學方便, 氣息好人高尚, 好餐廳多, 但最慘係半山出入, 好多斜路, 大熱天時好撚辛苦
灣仔就係初出打工, 乜野都係附近好方便, 但人太多, 唔舒服, 唯一好處我最喜歡係cafe多超市多, 生活方便
後來搬去東區兩三個屋苑都住過, 感覺最岩feel , 好有屋宅區既味道, 無唔多商業成份, 同時好多民生配套, I like ! 電車一過北角來到鰂魚涌, 就漸入佳境, 覺得幾舒服

what do u think ?

#股樓大好友
引用:
原帖由 omegahk 於 2022-6-22 00:54 發表
注意, 而家講緊邊一"區"係"好自住", 可以係好風水, 好配套, 好環境, 一切圍繞著住人既方面

我最喜歡東區

細個時九龍城住太子道西近窩打老道, 感覺係唔多外人, 有少少外國feel, 可惜大馬路太多車脫不了香港feel, 配套差, 要車先去到旺角或九龍城
中西區當時住柏道 ...
D樓舊到住唔到人

大西北🤣

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-6-22 01:16 發表

D樓舊到住唔到人
好好住

此post一定比記者抄

大潭丶山頂霧線之下丶新界半山丶京士柏丶道風山丶西貢丶大埔荃灣半山丶荃灣丶荔枝角

紅磡,交通配套都齊全

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-6-22 10:03 發表
大潭丶山頂霧線之下丶新界半山丶京士柏丶道風山丶西貢丶大埔荃灣半山丶荃灣丶荔枝角
點解荃灣荔枝角會有份🤣🤣

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-6-22 10:03 發表
大圍南北半山都唔錯🤣🤣

引用:
原帖由 omegahk 於 2022-6-22 00:54 發表

我最喜歡東區

中西區當時住柏道 ...
一銀最好

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-6-22 10:27 發表

因為姑維亞多

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-6-22 10:27 發表

荔枝角係姑維亞hub,  cbd 二

中西區,住過你就知,LEVEL完全唔同....

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2022-6-22 12:05 發表
中西區,住過你就知,LEVEL完全唔同....
D人都不外如是傘
只係奧運普通中產底,再間吾中有一兩件比較出眾,再加幾件西人,傘

引用:
原帖由 keho4 於 2022-6-22 11:07 發表

一銀最好
曬氣🤣🤣連車位都無

主題標籤 #投資
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]