• 瀏覽: 28,865
  • 回覆: 213
  • 追帖: 2
+5
自住唔介意跌唔計,但投資買樓又煩又大風險,又要加息,又要比人劈價,而家仲要比人劈租,未來又大量供應….邊個仲會買樓收租

美國十年國債有3.2

今日2厘回報,跌20%先入貨,回報係2.5%,跌40%先入貨,回報係3.3%

引用:
原帖由 kokoko 於 2022-6-21 21:56 發表
今日2厘回報,跌20%先入貨,回報係2.5%,跌40%先入貨,回報係3.3%
樓起碼要有4厘回報先吸引,即係要跌幾多?

引用:
原帖由 驚青俊男4.0 於 2022-6-21 22:00 發表

樓起碼要有4厘回報先吸引,即係要跌幾多?
50%  🤑🤑

邊間2.8?

地產行業在各媒體文宣做得相當成功, 不少人已被洗腦, 所以拚死食河豚仍然大有人在。

退潮就係咁
D炒L漲潮時想又食又拎呀!

引用:
原帖由 驚青俊男4.0 於 2022-6-21 21:50 發表
自住唔介意跌唔計,但投資買樓又煩又大風險,又要加息,又要比人劈價,而家仲要比人劈租,未來又大量供應….邊個仲會買樓收租
租金不斷跌 息口係咁加 樓價預期都有調整 借錢買樓收租三輸

買樓是為左升值......

0租都無所謂

引用:
原帖由 驚青俊男4.0 於 2022-6-21 21:50 發表
普通人,最高已經2.9了。

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-6-21 22:10 發表
邊間2.8?
富邦

你而家先買緊係啦

引用:
原帖由 I-HAVE 於 2022-6-21 22:15 發表
買樓是為左升值......

0租都無所謂
大酒店25000尺出年起馬30000,我駛L租出去?買左就等收錢啦

老實,就算係收錢出貼,日L日年年月月不分早晚出貼仆街啦!冧啦! 仆街啦!冧啦! 仆街啦!冧啦! 仆街啦!冧啦! 仆街啦!冧啦! 仆街啦!冧啦!叫到4.0…..

呢啲貼間唔時彈出來都睇到辛9苦啦,我怕真係跌7成都冇命享,okok,由9佢跌,樓主叻叻估中晒必跌咁好未?!

不如放過網友同自己好冇?

主題標籤 #投資
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]