• 瀏覽: 54,681
  • 回覆: 395
+6
剛才在藍灣聽到有人跟AA說。。可以減球半,把價錢至接近700萬
AA卻說現在跌破700萬也沒人來看。。。

想不到當業主賣樓要這樣受氣

樓要喺恐慌性上升先可以出到好價,跌市想出貨呢就....,香討淡淡有名句,
要劈價比人深才可以逃生.

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-6-19 21:34 發表
剛才在藍灣聽到有人跟AA說。。可以減球半,把價錢至接近700萬

講事實好過呃。阿陳生你層樓放800萬都仲得喔。果時仲大獲!

引用:
原帖由 frankiefung33 於 2022-6-19 21:48 發表

講事實好過呃。阿陳生你層樓放800萬都仲得喔。果時仲大獲!
但是業主已劈了球半啊

跌市緊係收租先啦
而家賣緊係比人劈啦
蠢X過隻豬

引用:
原帖由 無私淡定的黃豆 於 2022-6-19 22:13 發表
跌市緊係收租先啦
而家賣緊係比人劈啦
蠢X過隻豬
依家俾你走又唔走, 放2年租, 但樓價無左20%, 仲懶醒

去連登有個賣樓圍爐, 好多人成1,2星期都無人睇, 唔好講有無人還價

引用:
原帖由 IwinU 於 2022-6-19 22:17 發表
去連登有個賣樓圍爐, 好多人成1,2星期都無人睇, 唔好講有無人還價
做業主真慘
等著移民怎麼辦

依家個個都想睇定D先,正常反應。

是..........宜家d廢青醒目左,唔接火棒

引用:
原帖由 arsenal2046 於 2022-6-19 21:34 發表

答案與你永遠都冇關係,因為你呢世都唔會有樓,你呢一世都係活喺鬱結之中,上鄉土亂吹24嚟發洩你心中嘅對自己嘅不滿。

如果故事是真的,即該業主一定冇讀過negotiation skills, 唔知咩叫BATNA! 

引用:
原帖由 arsenal2046 於 19-6-2022 21:34 發表

真係架,而家要係Facebook登free to go 廣告,才有人來睇的!🤣

其實AA幫業主多於買家!
因業主有層樓在手
客人是否實客只憑把口!

上月中
小弟為客人
睇廿年樓無裝修低層單位
業主開價
$515
客人還價減 8-10%
$470
AA 如實傳話可能比業主小!
之後到現在仍然未賣出!

AA 叫我抽新盤用建期買,當投資,草錢等等!

AA係控制樓市黑手,而家個指令應該係唔好有太多蝕讓盤出現,呢個時候要賣樓靠自己放

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]