• 瀏覽: 14,536
  • 回覆: 93
我上年十月國慶節貪佢平, 走去現場full pay買了套頂樓復式79.5平方, 才34萬人仔, 由於套房被佳兆業按左比銀行, 故延至上月才收樓, 佢重叫我買番個車位自用, 普通位9.98萬, 充電位12.98萬, 兩個一齊買特價20.98萬, 我話有點貴,諗下先
唔知應唔應該買, 車位我覺得租就可以, 每月400元租, 電位500元; 大家點睇 ? 我純打算自用, 內地有一小車, 另有一台中港車

平L到咁,好恐怖,唔知用乜材料

幾十萬
用來養老鼠都底

引用:
原帖由 hklv 於 2022-6-18 18:14 發表
我上年十月國慶節貪佢平, 走去現場full pay買了套頂樓復式79.5平方, 才34萬人仔, 由於套房被佳兆業按左比銀行, 故延至上月才收樓, 佢重叫我買番個車位自用, 普通位9.98萬, 充電位12.98萬, 兩個一齊買特價20.98萬, 我話有點貴,諗下先
唔知應唔應該買, 車位我覺得租就可以, 每月400元租, 電位500元; 大家點睇 ? 我純打算自用, 內地有 ...
總有冇?

引用:
原帖由 心水清 於 2022-6-19 12:06 發表

總有冇?
有呀, 中山大Q把靚盤賤賣, 沙溪大都匯, 南區濱河灣等都十分便宜, 用之前五折價已買到

引用:
原帖由 hklv 於 2022-6-19 12:11 發表

有呀, 中山大Q把靚盤賤賣, 沙溪大都匯, 南區濱河灣等都十分便宜, 用之前五折價已買到
係香港真係看唔到實際價錢,靠中介死得。

引用:
原帖由 心水清 於 2022-6-19 12:18 發表

係香港真係看唔到實際價錢,靠中介死得。
唔, 以前差的, 現在好好多, 無他既, 地產商水緊嘛, 重敢玩野咩

現樓嗎?先付訂金,網簽後才付款?

香港去揸車要幾耐?

全國咁多高樓大廈, 你覺得有問題?

引用:
原帖由 lhcdims 於 2022-6-19 13:18 發表
現樓嗎?先付訂金,網簽後才付款?
現樓, 限定全款購買, 沒房貸, 因為地產商急水撲火

行大橋過我自已開車由美孚起步, 到達要50分鐘, 未計泊位

引用:
原帖由 完美涼爽的海洋 於 2022-6-19 11:48 發表
幾十萬
用來養老鼠都底
幾好租, 有齊家私電器租千八至二千, 吉房租千五/六

如果長期冇泊 
果位會俾人霸左
如果係電動車位 仲要偷埋電
所以都幾難搞
真係要買 揀啲有閉路電視 望到嘅車位
買咗返嚟 最好自己都裝多個

引用:
原帖由 初心仍在 於 2022-6-19 21:38 發表
如果長期冇泊 
果位會俾人霸左
如果係電動車位 仲要偷埋電
所以都幾難搞
真係要買 揀啲有閉路電視 望到嘅車位
買咗返嚟 最好自己都裝多個
呵呵, 偷唔到電架, 有鎖住既; 但霸佔車位我唔敢講, 但入場的都肯定有位, 泊別人的位或求貪方便吧? 管理處管好了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]