• 瀏覽: 40,284
  • 回覆: 209
  • 追帖: 3
+3
有無錢買先

引用:
原帖由 tipp-ex 於 2022-5-22 12:39 發表
有無錢買先
首先,要有"真係好"嘅存在,因為既然冇倒不如躺平,咁就吾需要有$
第二,要以目標而言,先可以衡量有冇$
第三,要有盤,不過可以預兩三個后備,咁包有喇

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-5-22 12:42 發表

首先,要有"真係好"嘅存在,因為既然冇倒不如躺平,咁就吾需要有$
第二,要以目標而言,先可以衡量有冇$
第三,要有盤,不過可以預兩三個后備,咁包有喇
是但啦二千幾萬樓勤力工作幾年都儲到,而且各人有自己的選擇criteria, 冇話A絕對好過B,而且又唔係住一世😂😂

引用:
原帖由 rj168 於 2022-5-22 12:56 發表

是但啦二千幾萬樓勤力工作幾年都儲到,而且各人有自己的選擇criteria, 冇話A絕對好過B,而且又唔係住一世😂😂
UP乜呀?
就算唔係住一世都要有要求,否則不如吾好買,而且你如果只係住五年以下倒不如租仲慳一大筆吾洗益政府
唔係呀,很多人五百萬都要窮一生先買到
咁當然喇,吾同人有不同要求,不過米米就最悉揀

粉嶺高球場公屋躺平喇

引用:
原帖由 CKL28 於 2022-5-22 12:11 發表

當年我親戚買寶翠園有提
擎天半場(大家一樣是2房)
,但提都無提提"奧運"

擎天高奧運小小
因為奧運真係只係市區半新樓 無甚特別傘🤣🤣

引用:
原帖由 香港神龍 於 2022-5-22 12:19 發表

兩個站10分鐘唔使可以去到香港站,仲想點
你都未計等車同larn去中環既核心
仲要奧運都無駅真上🤣🤣

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-5-22 12:24 發表

海逸人:比奧運好少少,應該巴拉海逸最好!
胖倒豪停:都吾算差,有一班比較老嘅70 out(兩三成左右),覺得好似有點$!!
半島大堂完勝海逸奧運 有種得體大氣既感覺🤣🤣

引用:
原帖由 rj168 於 2022-5-22 12:30 發表

根本一直兩邊都有考慮,大單位客源基本上一樣😂
四五座低層abc啦🤣🤣
一座中層以上cde啦🤣🤣

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-5-22 12:58 發表

UP乜呀?
就算唔係住一世都要有要求,否則不如吾好買,而且你如果只係住五年以下倒不如租仲慳一大筆吾洗益政府
唔係呀,很多人五百萬都要窮一生先買到
咁當然喇,吾同人有不同要求,不過米米就最悉揀
咁米米揀咗邊到呀🤣🤣

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-5-22 13:34 發表

咁米米揀咗邊到呀🤣🤣
垃圾灣

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-5-22 13:27 發表

因為奧運真係只係市區半新樓 無甚特別傘🤣🤣
但係貴過四小蟲,一兩成已經可能牽涉成兩三M,可以買很多美股了

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-5-21 16:36 發表
其他中產小康區都有吸引人既特色:
將軍澳:南法風情+TBB明星風情
荃灣:如心地標+藍巴勒丁九橋日落風情+天橋之城SELL方便
沙田:城門河+優良市鎮規劃
馬鞍山:海星灣
黃埔紅磡:世界第一維港海濱+紅館明星築夢風情+近尖沙嘴+多日本人
九龍站:西九文化區+UNION SQUARE中產風情+近尖沙嘴
太古/康怡:英式綜合商場太古城中心+ ...
想唱衰博大霧成熟區個個供完樓唔洗好似新區樓賣樓隨時要填氹

引用:
原帖由 kwma 於 2022-5-22 13:41 發表

想唱衰博大霧成熟區個個供完樓唔洗好似新區樓賣樓隨時要填氹
係呀,舊區好D,因為$在老耆手中,
所以既然係咁即係根本乜都吾洗做

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-5-22 13:33 發表

四五座低層abc啦🤣🤣
一座中層以上cde啦🤣🤣
幾時搬過嚟😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]