• 瀏覽: 12,291
  • 回覆: 58
+2
上車唔慘,聽啲神棍老點上錯車就真係堅慘。好片重溫。

https://www.youtube.com/watch?v=Y6Puh18k814進入香討影片區

汪敦敬預言: 嘉湖3房一年後唔會低過650萬;3年後唔會低過750萬;5年後唔會低過800萬,Mark低吖!

提提大家,今年已經係第四年,嘉湖三房都仲係賣緊五百幾萬。陰鳩功

真係好片一再重溫

佢只係想收佣啫
吾通話比買家知
買左會跌到五球咩
😁😁😁

惡夢重溫…………慘

97年上車同2003年上車可以天淵之別

上貴車, 人生玩完
上平車,人生勝利

慘慘

汪汪堅慘

一個大浪冚埋黎,大把人近呢一兩年先醒覺,
幾多財演,專家係呃飯食,9up累死散戶

不如您利申買左邊度先喇,定係公屋仔講樓市

引用:
原帖由 bmw_benz 於 2022-5-14 10:15 發表
不如您利申買左邊度先喇,定係公屋仔講樓市
我係叫人唔好信啲神棍啫。做乜要利申?你瞓L醒未呀?

早幾年買左跌左有咩問題?安居樂業有咩問題?買完升跌又如何?從來只有講落錯車,冇上錯車。您自己本身係唔係落錯車笑九人地上錯車?

引用:
原帖由 ch_margaux 於 2022-5-13 23:12 發表
上車唔慘,聽啲神棍老點上錯車就真係堅慘。好片重溫。

https://www.youtube.com/watch?v=Y6Puh18k814
供得到幾時買自住都可以,投資樓就要睇回報啦,而家唔係好時機。

我嘅經驗:
我自從94年結婚買自住就做業主,04年加按一開三,09年加持深圳投資樓,而家冇人頭唔可以再買啦。13年買外國投資樓,真正有land的freehold一楝4層樓,每層2500呎,樓下做舖,2樓office, 3, 4樓民居,那時約100萬美元買,租金收入5,6厘左右,而家物業升值到160萬美元左右。投資樓一定唔賣,因入市平和有高回報正現金流。

去年賣細自住單位1080萬,換大移民跳樓貨單位1250萬,當時估價1400萬,而家升到1460萬,人頭不變唔使俾附加印花稅。如果冇移民客,不容易俾我壓價,其實業主冇話我知移民,但睇樓時佢細路平日冇返學我估到,後來收樓後教育局寄warning信話前業主小朋友過期冇註冊學位被取消。如果又有移民超平豪宅,我可能又換自住改善生活質素。

香港投資樓就唔買啦,又冇人頭,而家撈底買股匯仲好。

引用:
原帖由 UCL-master 於 2022-5-14 10:53 發表

供得到幾時買自住都可以,投資樓就要睇回報啦,而家唔係好時機。

我嘅經驗:
我自從94年結婚買自住就做業主,04年加按一開三,09年加持深圳投資樓,而家冇人頭唔可以再買啦。13年買外國投資樓,真正有land的freehold一楝4層樓,每層2500呎,樓下做舖,2樓office, 3, 4樓民居,那時約100萬美元買,租金收入5,6厘左右,而家物業升值到160萬美元左右。投資樓一定唔賣,因入市平 ...
同意。今日買樓已經冇咩得點賺錢了😤基樓太大。但如買樓是101起步上車自用一定冇錯。我自己就唔隔山打牛只買香港,但呢幾年回報真係差。同您一樣只換不加注了。

引用:
原帖由 bmw_benz 於 2022-5-14 11:16 發表

同意。今日買樓已經冇咩得點賺錢了😤基樓太大。但如買樓是101起步上車自用一定冇錯。我自己就唔隔山打牛只買香港,但呢幾年回報真係差。同您一樣只換不加注了。
我外國樓有親人打理否則唔會買,外匯如果跌得多唔會兌返港元,因為外國親人會用來生活或當地投資。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]