• 瀏覽: 5,187
  • 回覆: 43
(5月12日)下午,孫正義在日本東京公布了軟銀集團最新財報:截至3月31日,軟銀集團2021財年淨虧損為1.7萬億日元(約合人民幣900億元)。更加刺目的是,願景基金2021財年淨虧損高達2.64萬億日元(約合人民幣1400億元)。
———

引用:
原帖由 Alprazolam 於 2022-5-13 20:18 發表
(5月12日)下午,孫正義在日本東京公布了軟銀集團最新財報:截至3月31日,軟銀集團2021財年淨虧損為1.7萬億日元(約合人民幣900億元)。更加刺目的是,願景基金2021財年淨虧損高達2.64萬億日元(約合人民幣1400億元)。
———
請問與爸爸有乜關係?

阿里嘅大股東

昔日軟庫投資有進攻和防守,之前有美國電訊公司出售保本,現在有晶片僅業可供出售,巴巴哥現在價低都有助軟庫防守

分拆再上市

等執笠

軟銀要多謝美國

引用:
原帖由 家中少白襪 於 2022-5-13 21:11 發表

請問與爸爸有乜關係?
軟銀係爸爸最大股東,美國佬背境,所以爸爸先比阿爺追殺

我從來唔買爸爸,我知一定死

比中國玩死左
投資中國比軟銀好大教訓

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-5-14 14:08 發表
割美國人,日本人韭菜,利大於弊

準備拆骨

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-5-14 14:05 發表

軟銀係爸爸最大股東,美國佬背境,所以爸爸先比阿爺追殺
如你所講,咁樓主的報導,
對爸爸可能會帶來正面影響

引用:
原帖由 海灣懷舊的留言 於 2022-5-14 14:08 發表
我就係咁買,因為我知爸爸個價已經死咗

軟銀最近公布截至今年3月底年度,虧損1.7萬億日圓破紀錄,主要由於旗下兩隻願意基金同錄投資虧損,旗下多隻科技半新股首季大跌,期間錄鉅額帳面虧損。野村估計單是韓國電商平台Coupang、新加坡網約車平台Grab、印度移動支付企業Paytm及美國外賣平台Door,單季帳面虧損合共已達102億美元。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]