• 瀏覽: 14,763
  • 回覆: 122
  • 追帖: 3
港樓報復式反彈 全年價升15%

多個一手新盤4月份開售,成績出色,帶動整體樓市向好。美國首季 GDP 按季出乎市場預期下跌1.4%,反映經濟減速,聯儲局原想大手加息亦要收韁。上週議息加息幅度只是加0.5%而非0.75厘,有利全球投資市場,包括本港樓市。預料港樓樓價會報復式反彈,全年回升15%。

https://ps.hket.com/article/3250818?r=cpsdlc

剛剛和瑞銀估計相反, 要到年尾才知結果。

你要死唔比你死咩

引用:
原帖由 充大頭 於 13/5/2022 12:49 發表
你要死唔比你死咩
理性討論, 不用太燥。

你快d買啦

支持樓主波叔plan 借9成買樓

引用:
原帖由 驚青俊男4.0 於 13/5/2022 12:55 發表
你快d買啦
這輪真係賺到夠, 好想比人賺吓。

你快點買

預料港樓樓價會報復式反彈,全年回升15%。 

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-5-13 13:05 發表

這輪真係賺到夠, 好想比人賺吓。
錢唔會覺得多,升15%喎,1000萬賺150萬,好過返工啦,快買啦

即係CCI 要220,我樂觀d, 我睇升30%,CCI上260,出年350,2030見700

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-5-13 12:37 發表
港樓報復式反彈 全年價升15%

多個一手新盤4月份開售,成績出色,帶動整體樓市向好。美國首季 GDP 按季出乎市場預期下跌1.4%,反映經濟減速,聯儲局原想大手加息亦要收韁。上週議息加息幅度只是加0.5%而非0.75厘,有利全球投資市場,包括本港樓市。預料港樓樓價會報復式反彈,全年回升15%。

https://ps.hket.com/article/3250818?r=cpsdlc
...
師兄,咁好景,你唔買十間八間放係度等升15%或以上,你真係笨沬柒啦﹗

引用:
原帖由 wongwongLong 於 13/5/2022 13:39 發表

師兄,咁好景,你唔買十間八間放係度等升15%或以上,你真係笨沬柒啦﹗
早十幾年前已買落, 並且收緊租, 不用費心。

光頭陳越來越走火入魔, 好快搶走汪汪嘅無恥之王嘅頭銜。經常發表不負責任嘅說話,最後令更多人鄙視呢個行業嘅誠信。

引用:
原帖由 falconV8 於 2022-5-13 13:44 發表

早十幾年前已買落, 並且收緊租, 不用費心。
個班人好似急過你

無人頭要交稅,點解要交稅益班窮能淡友

光頭陳

主題標籤 #投資
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]