• 瀏覽: 42,190
  • 回覆: 318
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-5-14 11:37 發表

第1次聽, 不過都係屬九龍城區, 應係紅磡。
大家可以睇返十八區圖,或者紅磡站C2出口外果塊牌,係油尖旺區

引用:
原帖由 紅磡代言人 於 2022-5-14 21:40 發表

以我認知就係 理工再過先叫尖東 而紅磡站係行去理工之前既地方黎 所以仲計紅磡區 如果唔係應該唔洗分紅磡同尖東兩站
當然,生活上大家都認為紅磡站片區係紅磡區,唔否認亦無異議,但行政區域黎講,紅磡站至海韻軒/海灣軒,係屬油尖旺區,並非九龍城區

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2022-5-13 13:15 發表

話住西貢好D
住清水灣道,唔敢講住西貢。

其實佢可能想溝女,先會講自己住啲高尚地段。

同的士司機講話去曼克頓山,司機話:係咪去機場呀!

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-5-14 11:33 發表

講 SSP 更加形仔
豬膶麵
油渣麵
講出黎住呢度都覺得自豪

引用:
原帖由 onnam 於 2022-5-13 12:51 發表

愛民邨、何文田邨都係何文田。
係囉!佢未必甘扮嘢嘅

引用:
原帖由 wong7fai 於 2022-5-14 13:58 發表
住大角咀扮住奧運😂
奧運咪姐係大角嘴 一啲都唔高級🤣🤣

引用:
原帖由 shcnhktshcnhkt 於 2022-5-15 05:10 發表

當然,生活上大家都認為紅磡站片區係紅磡區,唔否認亦無異議,但行政區域黎講,紅磡站至海韻軒/海灣軒,係屬油尖旺區,並非九龍城區
是但 係邊區冇所謂 我淨係知我由黃埔3期行過去都好近 必要時仲有另外1-2個鐵路站比我揀 仲有0塞既海路過中環同北角 十分方便
你講卡士 海名軒 維星都有過億樓 海名更加5000萬起跳 我相信唔會太失禮 除非你搵山頂果堆比

呃西吊....

我會假扮住窮L 區。

唔想人向我度水。

有錢係靜雞雞賺

有幾奇怪呢?
我識個神棍兩公婆、後期呢朋友都稱呼佢哋叫肥瘦大盜因為男肥女瘦、當年男做電訊公司、 女就係第一城做幼稚園教師、住係第一城好好地、可惜男爛滾女就死要面、周圍呃呃騙騙借錢渡人、 
最後只有賣樓還債、 最弔詭就係話畀人聽買新樓要搬去將軍澳、仲要新居入夥開party朋友個個送入伙禮物祝賀🎁
其實當年人人都好覺得好奇怪賣樓還債後仲有錢買新樓🤔
就係死要面🤬原來係租樓扮買樓🖕🏾
呢個世界真係乜嘢人渣垃圾都有💩

引用:
原帖由 louis906 於 2022-5-13 12:35 發表
有朋友住半山一號對面d舊樓
但次次坐的士都叫半山一號
有種爽既感覺
偽半山,唔明過個地段都可以叫半年一號。香港西半山真係半山啦

我老板個仔話佢住中環上面d 舊樓。有次上去做維修,佢老味,4千幾呎。

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2022-5-13 12:21 發表
佢理由係,佢屋企喺何文田站隔離,所以佢話自己住何文田,然後大家以為佢住何文田啲新樓盤,其實佢只不過係住紅磡既舊樓。唔好諗住近何文田站就話自己住何文田先得架!
你理人很多住靑山話自己住豪宅做皇帝你又信

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]