• 瀏覽: 52,974
  • 回覆: 330
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 keyman98 於 2022-5-13 21:24 發表

其實低調的人都會這樣答,自卑的人才會扮勁。
冇錯。真正有錢唔駛係你面前晒,你算老幾

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2022-5-13 21:27 發表
真正有$嘅至會低調
怕親朋戚友唔抵得,又驚佢地想借想揩,更怕唔熟嘅人想 謀財害命

大把人住太子道西九龍城到花墟都話自己係九龍塘居民

早年有個AA同我講勝利道入面個兩三條街係加多利山腳

引用:
原帖由 isaacmadtk 於 2022-5-13 13:07 發表
TKO話住港島😂😂
笑大人個口啦、我個friend乜係咁講囉、第一次聽覺得兩樣唔同嘅嘢,原來佢哋夾硬覺得自己住港島,啊⋯⋯

引用:
原帖由 千軍執髮 於 2022-5-13 12:21 發表
佢理由係,佢屋企喺何文田站隔離,所以佢話自己住何文田,然後大家以為佢住何文田啲新樓盤,其實佢只不過係住紅磡既舊樓。唔好諗住近何文田站就話自己住何文田先得架!
住愛民邨即係住何文田
住勵德邨即係住半山

引用:
原帖由 單純的女俠 於 2022-5-13 21:49 發表

笑大人個口啦、我個friend乜係咁講囉、第一次聽覺得兩樣唔同嘅嘢,原來佢哋夾硬覺得自己住港島,啊⋯⋯
你個fd連咁簡單野都要講大話?

引用:
原帖由 BIBIJI 於 2022-5-13 21:52 發表

住愛民邨即係住何文田
住勵德邨即係住半山
"住勵德邨即係住半山"

No, 住大坑

明明住天水圍天恆邨搭的士話去wetland

引用:
原帖由 marco_jai 於 2022-5-13 21:56 發表
明明住天水圍天恆邨搭的士話去wetland
Wetland
Seasons Park 隔離

海洋公園站嗰啲就可以話自己住深水灣?九龍塘站轉車又可以話自己住九龍塘?

引用:
原帖由 袋中來了貓奴 於 2022-5-13 22:11 發表
海洋公園站嗰啲就可以話自己住深水灣?九龍塘站轉車又可以話自己住九龍塘?
住九龍仔大坑東邨,話住九龍塘。

住華富邨話住深灣。

自卑撚

愛民村都係何文田

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2022-5-13 20:58 發表

都岩, 咁要一千萬內只有11期向馬路先有機會
十二期兩房半向球場甚或和黃公園果d都過硬千萬;另外十一期低層向街果d應該九百尾都得

引用:
原帖由 慾致號2 於 2022-5-13 21:36 發表

懲教署職員宿舍
錯!問一下go go 地圖就知道!

引用:
原帖由 chopsuey 於 2022-5-13 22:18 發表

住九龍仔大坑東邨,話住九龍塘。

住華富邨話住深灣。

自卑撚

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]