• 瀏覽: 49,011
  • 回覆: 330
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 千軍執髮 於 2022-5-13 12:21 發表
佢理由係,佢屋企喺何文田站隔離,所以佢話自己住何文田,然後大家以為佢住何文田啲新樓盤,其實佢只不過係住紅磡既舊樓。唔好諗住近何文田站就話自己住何文田先得架!
係咪住曲街道堂呀嗰度近何文田站

引用:
原帖由 迷離的鴨子 於 2022-5-13 20:27 發表
人地住邊關你咩事?
都唔知D人諗乜?不如大家真心講自己住邊區啦!理人哋做乜?

引用:
原帖由 仲夏清涼的牛 於 2022-5-13 13:03 發表
大家D朋友仔咁自卑? 前排我剛識個老闆話自己住新蒲崗
充大頭鬼

京士柏丶何山,似市區隱居靜土

關你九事

引用:
原帖由 回憶是很美好的 於 2022-5-16 15:27 發表
何文田站其實唔近何文田
一直都講緊係紅磡山谷道 紅磡區內其實有四個鐵路站 連土瓜灣站都係紅磡鶴園東北部

樓價點都係跟鐵路路線走。

話知佢真假何文田,總之係何文田站之上,千億基建在腳下,點會唔值錢?

就如黃竹坑同香港仔,未有港鐵之前,黃竹坑一路跑輸香港仔,今日又如何?

今時今日仲盲撐何山嘅人,有無唸過叫你行去地鐵站要幾耐?唔通一句 “住得呢度一定揸車” 就無問題?你估有地鐵的話班居民唔想搭嗎?你又估旺角揸車出行好玩嗎?

何文田站過多兩三年,上蓋大盤落成,加上天鑄,就係近年難得一見嘅九龍市區半山豪宅群加地鐵盤。到時佢屬於何文田定紅磡,who cares?

何文田全部公屋!有乜好扮

何文田又如何?還不是5年房價沒有漲過?

點解唔話住大灣區

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2022-6-9 07:13 發表

話知佢真假何文田,總之係何文田站之上,千億基建在腳下,點會唔值錢?

就如黃竹坑同香港仔,未有港鐵之前,黃竹坑一路跑輸香港仔,今日又如何?

今時今日仲盲撐何山嘅人,有無唸過叫你行去地鐵站要幾耐?唔通一句 “住得呢度一定揸車” 就無問題?你估有地鐵的話班居民唔想搭嗎?你又估旺角揸車出行好玩嗎?

何文田站過多兩三年,上蓋大盤落成,加上天鑄,就係近年難得一見嘅九龍市區半山 ...
住豪宅係追求隱居感 唔係方便

引用:
原帖由 JessePinkman 於 2022-6-9 07:13 發表

何文田站過多兩三年,上蓋大盤落成,加上天鑄,就係近年難得一見嘅九龍市區半山 ...
統稱漆咸區算啦
代表比尖沙咀同啟德夾住既屯馬沿線
共通點係可以共用尖沙咀啟德最強配套同埋九龍城區校網

重點樓盤係半島海逸 何文田站天鑄鷹君 半山壹號 傲雲峯

引用:
原帖由 將軍澳運 於 2022-6-9 13:40 發表

住豪宅係追求隱居感 唔係方便
唔好傻啦,住豪宅唔使出街玩,唔使行街買嘢食飯睇戲呀?

唔好同我講有錢人一定揸車呀,你試下旺角揸落銅鑼灣睇下幾耐?又試下週末揸去 Times Square IFC 睇下有無地方泊車?

亦唔好同我講住豪宅唔想近地鐵站呀。有無係一回事,恨唔恨亦係另一回事。

引用:
原帖由 最緊要有米2 於 2022-5-18 18:48 發表
京士柏丶何山,似市區隱居靜土
但呎價唔貴

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]