• 瀏覽: 70,436
  • 回覆: 509
  • 追帖: 16
+9
尋日去找換店匯5千入內地建行 ,尋晚戶口已經比凍結。
轉入微信作一般消費.

引用:
原帖由 4013 於 2022-5-13 11:39 發表
1. 以後點叫人返內地買樓 ???
2.  返內地居住,  匯錢入內地都好大問題
即係你用嗰間找換店大陸嗰邊啲錢有問題囉!我次次十幾萬咁轉都冇事

引用:
估計你找的店有問題,人地匯幾百個都無問題。

引用:
原帖由 4013 於 2022-5-13 10:39 發表
我用中銀快匯唔使手續費,一個月入一次$,巳經冇用找換店匯了

咁少錢應該唔會, 証件到期冇更新?

小額用支付寶匯錢好過啦,差不多做到即匯即過數。

引用:
已入黑名單

無圖無真相

有正當理由,供樓係唔會凍結,你個戶口一定有問題

引用:
原帖由 cch2801 於 2022-5-13 12:21 發表

即係你用嗰間找換店大陸嗰邊啲錢有問題囉!我次次十幾萬咁轉都冇事
已經凍結.

引用:
原帖由 珠海人 於 2022-5-13 12:57 發表

估計你找的店有問題,人地匯幾百個都無問題。
在觀塘開源道

引用:
原帖由 COW2323 於 2022-5-13 13:45 發表

我用中銀快匯唔使手續費,一個月入一次$,巳經冇用找換店匯了
要申請

引用:
原帖由 chwowaw21 於 2022-5-13 14:23 發表
咁少錢應該唔會, 証件到期冇更新?
証件未到期 ....點L知

引用:
原帖由 香港宇宙的馬桶 於 2022-5-13 14:35 發表
小額用支付寶匯錢好過啦,差不多做到即匯即過數。
未試過.

引用:
原帖由 大肥肥綿羊 於 2022-5-13 14:55 發表
有正當理由,供樓係唔會凍結,你個戶口一定有問題
有講轉入微信作一般消費.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]