• 瀏覽: 126,143
  • 回覆: 22
本主題由 春天浪漫的現實 於 2022-3-4 14:58 使用 提升卡 道具
這兩年因疫情關係,我入了好幾個商會,希望生意好一點,怎知這個名為BNI的商會,叫我入會時就什麼都可以 ,當比了一萬元會費之後,他們知道我有加入另外一些商會,他們高層竟然話我不能有其他商會身份,要我退出其他商會才可以留低,否則不可以再參與BNI的任何活動,最關鍵係講明不會退回任何會費給我 ,我這刻感覺簡直被騙入局 ,怒火到出煙 ,他們已經沒有什麼價值給到我,聽人講他們高層有錢分,入了會後還天天叫我帶嘉賓入會 ,竟然有甘既商會,其他的商會也不會這樣,我想問他們這樣究竟有沒有犯法,我想告他們,怎樣告?

附件

756202202111855_43202.jpg(140.13 KB)

BNI是極霸道商會, 吾比人參與活動, 亦吾肯退返10000元會費!

吾糸呀,甘都得😤去搵消費者委員會,看看可否幫手!😅

犯壟斷法或者直情係詐騙啦!

可以找區議員幫手,或者報警喇💪🏻

搵奶嘅相熟律絲知詢一下

算你不好彩了,我都有fd係甘領野,你當交學費吧,都冇咩辨法🤔

呢個商會都好多哀野, 我搵到其他評論.
https://****/thread/1288355/page/1
****= lihkg.com

商業行騙, 都可以報警

我哥哥也是BNI的,最近又係因為呢個問題踢了他,他本身有獅子會身份,他們都惡得好過份,真係認為自己天下無敵,講真,裡面好多人d質素都很參差,而且好多老闆都只係派伙計出席zoom

呀, 原來都有好多受害者

https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27793473

提示: 違規內容已被屏蔽
咪係囉,妖….講到尾都係扼錢

引用:
原帖由 Minda1998 於 2022-2-7 07:03 PM 發表
我哥哥也是BNI的,最近又係因為呢個問題踢了他,他本身有獅子會身份,他們都惡得好過份,真係認為自己天下無敵,講真,裡面好多人d質素都很參差,而且好多老闆都只係派伙計出席zoom
又中,我都有朋友,發生類似情況,都系BN? ,真無奈!

引用:
原帖由 Minda1998 於 2022-2-7 07:03 PM 發表
他們高層醒到爆,話不會有任何官方信,也不會寫我加入了其他商會,只會有口頭指示,仆街,簡直係明扼,他們是美國公司,山高皇帝遠

🤔我都知BNI呢個商會,要逼你每一星期帶一個嘉賓來,否則就會變成黑燈會員,冇帶新人來最後都係取消你會員資格。😮

原因:你已經沒有利用價值啦🤣🤣🤣及已經收曬你錢💰🤣🤣🤣

笑x死😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]